PKK'lılar Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

PKK'lılar Kıskıvrak Yakalandı

PKK\'lılar Kıskıvrak Yakalandı

PKK üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 4 kişi, kaçmak isterken yakalandı.

29.02.2012 16:27  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan, 2'si kadın 4 kişi, Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı. Örgüt üyelerinden birinin, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) eski Gebze İlçe Başkanı M.K olduğu tespit edildi.

Haklarında terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan ve kapatılan DTP'nin eski Gebze İlçe Başkanı olan M.K. (32), Elazığ Üniversitesi Kimya Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi K.Y. (24), Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde anestezi görevlisi olarak çalışan ve Ocak ayında istifa eden F.B. (29) ile metal teknolojisi öğretmeni H.K., yasadışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isterken sınır devriyeleri tarafından yakalandı.

BİN EURO'YA KAÇACAKLARDI

İddiaya göre İstanbul'da anlaştıkları bir kişiye, kişi başı bin Euro veren örgüt üyeleri, otobüsle Edirne'ye geldi. Örgüt üyeleri Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarından Yunanistan'a geçmek isterken sınır devriyeleri tarafından yakalandıktan sonra Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Jandarmanın yaptığı araştırmada M.K., K.Y. ve F.B.'nin, terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle arandıkları belirlendi. H.K. ise hakkında arama ve yakalama kaydı olmadığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şahıslar Jandarma'daki ifadelerini ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'lılar Kıskıvrak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement