Polis Koleji 63. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Polis Koleji 63. Dönem Mezuniyet Töreni

Polis Koleji 63. Dönem Mezuniyet Töreni

Polis Koleji 63.Dönem Mezuniyeti, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

12.06.2013 13:35

Polis Koleji 63. Dönem Mezuniyeti, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Bu yıl 212 öğrencinin mezun olduğu Polis Koleji mezuniyet töreni, bando ve karate takımının gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 75. yıldönümünü kutlayan Polis Koleji'nin 63. Dönem Mezuniyet Töreni bugün gerçekleştirildi. Törene TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Polis Koleji Müdürü Sami Korkmaz katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, öğrencilerin yeni bir hayata başladıklarını belirterek, "Bundan sonraki hayatınızda kendinize hukukun üstünlüğünü, insan sevgisini, vatan ve bayrak sevgisini esas alarak görevinizi yerine getirmenizi temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"POLİSİN MİLLETE BORCU TEFECİ BORCU GİBİDİR"

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, mülki idareyle polis teşkilatı ilişkisinin paranın iki yüzü gibi olduğuna dikkati çekerek, "Paranın bir yüzü yoksa diğer yüzünün bir anlamı kalmıyor. En fazla antika hükmüne girer. Biz böyle bir algıyla bugünlere geldik" diye konuştu. Polisin yalnızca millete borçlu olduğunu savunan Hacımüftüoğlu, "Bu milletle borcunuz var ve bu borç hiç bitmez. Tefeci borcu gibi, çalışırsanız nihayet karşılığını verir bu millet size. Borcun anaparasını verirsiniz faizi durur ya da faizi verirsiniz anaparası durur, bu millete borcunuz bitmez. Bu şuur içinde görevinizi yaparsanız göreceksiniz ki bu millet size hayatı boyunca teveccüh edecek" dedi.

"İNSANLARA HER ZAMAN SAYGILI OLUN"

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, konuşmasına Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Adana'da şehit düşen Komiser Mustafa Sarı'ya rahmet dileyerek başladı. Polislik mesleğinin sadece silah, üniforma ve otoriteden ibaret olmadığına işaret eden Kılıçlar, "Polislik, her şeyden önce insanlık değerlerini kapsayan bir meslektir. Polisliğin temelinde iyilik, adalet, haksızlığı önleme gibi değerler vardır" dedi.

"İnsanlara her zaman saygılı olun" tavsiyesinde bulunan Kılıçlar, "Çalışmaktan taviz vermeden, milletin size olan güvenini sarsmadan çalışın. Ayrımcılık yapmadan mesleğinizin gereğini yerine getirin. Hepimizin malum olduğu üzere dünyanın her bir köşesinde meydana gelen olaylardan sosyal medya ile haberdar oluyoruz. Teşkilat mensuplarımızın görevlerini olumsuz hadiselere meydan vermeden bu millete hizmet etmesini diliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Dönem Birincisi Fatih Çelikbaş yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından okul karate takımı bir gösteri sundu. Tören, öğrencilerin şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyet sevinçlerini aileleri ile paylaşmaları ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Koleji 63. Dönem Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement