Polise, 'Sokak Köpekleri Kediyi Kovalıyor' İhbarı - Son Dakika
Güncel

Polise, 'Sokak Köpekleri Kediyi Kovalıyor' İhbarı

Polise, \'Sokak Köpekleri Kediyi Kovalıyor\' İhbarı

Sinop İl Emniyet Müdürü, '155 Polis İmdat' hattına 2012 yılında yapılan ihbarlar arasında çok ilginç taleplerin olduğunu söyledi.

31.01.2013 11:48  Güncelleme: 11:56

Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, '155 Polis İmdat' hattına 2012 yılında yapılan ihbarlar arasında çok ilginç taleplerin olduğunu söyledi. Aytekin, "155'i arayıp, 'Sokak köpekleri bir kediyi kovalıyor. Kedi bir ağaca çıktı inemiyor. Köpekler ağacın altında bekliyor. Kediyi kurtarın', diyenler, Ramazan ayında 'Top patladı mı?' diye soranlar oluyor" dedi.

Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, 2012 yılında '115 Polis İmdat' hattına gelen ihbar sayısı konusunda bilgi verdi. Geçen yıl hattın 18 bin 917 kez arandığını söyleyen Aytekin, bu aramalardan 17 bin 558'nin ihbar niteliğinde, bin 359'unun ise asılsız ve gereksiz olduğunu dile getirdi. Aytekin, yapılan ihbarların bin 562'sinin asayiş, bin 274'ünün trafik, 66'sının toplumsal olay, sahtecilik, bilişim, 718'inin acil yardım, 13 bin 938'inin diğer konularda olduğunu söyledi.

'KÖPEKLER KEDİYİ KOVALIYOR'

Polise yapılan asılsız ve gereksiz ihbarlarda ilginç taleplerin olduğunu da belirten İl Emniyet Müdürü Aytekin, "Vatandaşlarımız, çok olmamakla birlikte, polisin işi olmayan veya çok ilginç taleplerle 155 hattını arayabiliyorlar. 'Kontörüm bitti. Siz arkadaşımı arar mısınız, beni arasın', 'Sokak köpekleri bir kediyi kovalıyor. Kedi bir ağaca çıktı, inemiyor. Köpekler ağacın altında bekliyor. Kediyi kurtarın' diye arayanlar oldu. Ayrıca bir vatandaşımız eve geç geldiği için eşi sinirlenmiş ve eve almamış. Beyefendi 155'i arayıp, eşinin kendisini eve alması için polislerin bayanla görüşmesini istemiş. Arkadaşlarımız da bayanla telefonda görüşüp ikna etmişler. Bunu olası bir asayiş olayının önüne geçmek için yaptık" dedi.

RAMAZAN'DA 'TOP PATLADI MI?' SORUSU

Ramazan ayında 'Top patladı mı?' diyerek 155'i arayanların da olduğunu söyleyen Aytekin, "Bazen de 'Elektrik kesildi, ne zaman gelecek?' diye soranlar oluyor. Bir defasında da vatandaş işyerini kapatmış ancak oğlu içeride kalmış. İçerideki vatandaşımızın babasına ulaşamayınca polisten yardım istemiş. Biz de babaya ulaşıp işyerini açtırdık ve vatandaşımızı mahsur kaldığı yerden çıkardık. Böyle ilginç olaylar da yaşanıyor" diye konuştu.

Aytekin, Sinop'taki asılsız ve gereksiz ihbar sayısının Türkiye'nin birçok kentine göre çok az olduğunu belirtti. Aytekin, "Gereksiz aramalarla hattın meşgul edilmemesi lazım. Belki o anda gerçekten ihtiyacı olup yardım isteyen bir kinini polise ulaşamamasına neden olabilirler. Bazen polisin olay yerine ulaşmasında yeri geliyor saniye bile önemli olabiliyor" ifadelerini kullandı.

'İSPİYONCULUK DEĞİL İHBAR'

155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Aytekin, "Bu, bence, vatandaşın polise olan güveninin artmasının da bir göstergesi. Yapılan ihbarlar bizim için çok önemli. Kendimize, ailemize, yakınlarımıza yapılmasını istemediğimiz olayların başkasına yapılmasını istemiyorsak, yanlış yapılan kötü bir durumu gören vatandaşımız ihbar etmeli. Bu hem bir vatandaşın görevi hem insanlık görevi. İspiyonculuk değil. Sonuçta yapılan yanlış haber veriliyor" dedi. - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polise, 'Sokak Köpekleri Kediyi Kovalıyor' İhbarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement