Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü

Preveze Deniz Zaferi\'nin Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyonu, dünyadaki gelişmelere paralel yapılanması ve diğer hamleleriyle güçlü donanma oluşturmasının, üç kıtanın geçiş noktasındaki bir coğrafyada bulunan Türkiye için elzem olduğunu belirtti.

27.09.2012 14:55

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyonu, dünyadaki gelişmelere paralel yapılanması ve diğer hamleleriyle güçlü donanma oluşturmasının, üç kıtanın geçiş noktasındaki bir coğrafyada bulunan Türkiye için elzem olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel'e bir mesaj gönderdi.

Gül, mesajında Deniz Kuvvetleri'nin "Milli güce dayalı etkin bir deniz gücüne sahip olmak ve bu kuvveti dünya denizlerinde Türkiye'nin alaka ve menfaatlerini elde edecek şekilde kullanmak" vizyonuyla görev yaptığını ve sorumluluklarını da başarıyla yerine getirdiğini bildirdi.

Silahlı Kuvvetler'in önemli bir parçası olan Deniz Kuvvetleri'nin, savunma gücünü ve ordunun etkinliğini artırdığına mesajında işaret eden Gül,

"Uluslararası görevler alan ve diğer bahriyelerle iyi ilişkiler yürüten Deniz Kuvvetlerimiz, küresel deniz güvenliğinin sağlanmasına da katkıda bulunmakta, dünya denizlerinde bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır" ifadesini kullandı.

Gül, Oramiral Bilgel'e gönderdiği mesajında şunları kaydetti:

"Deniz Kuvvetlerimizin modernizasyonu, dünyadaki gelişmelere paralel yapılanması ve diğer hamleleriyle güçlü donanma oluşturması, üç kıtanın geçiş noktasındaki bir coğrafyada bulunan ülkemiz için elzemdir. Bu amaçla ülkemizin deniz gücünün kendi kendine yeter seviyeye gelmesi amacıyla gemi inşa sanayinde yürütülen başarılı projeleri takdirle karşılıyorum.

Köklü mazisi ve büyük zaferleriyle tarihe geçen donanmamız, değerli komutanları ve kahraman denizcileriyle övünç kaynağımız olmuştur. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi, donanmamızın parlak başarılarından biri olarak dünya tarihine de damgasını vurmuştur.

Deniz Kuvvetlerimizin, tarihten gelen sorumluluğu, harekat kabiliyeti, disiplini, nitelikli personeli, teknolojik yenilikleri takip eden dinamik yapısıyla üstleneceği tüm görevleri geçmişte olduğu gibi başarıyla icra edeceğine inancım tamdır.

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Muhabir: Yusuf Çelebi

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement