Prof Ahmet Elmaağaçlı´Dan Türk Vatandaşlara ?Kemik İliği Bağışında Bulunun? Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Prof Ahmet Elmaağaçlı´Dan Türk Vatandaşlara ?Kemik İliği Bağışında Bulunun? Çağrısı

Prof Ahmet Elmaağaçlı´Dan Türk Vatandaşlara ?Kemik İliği Bağışında Bulunun? Çağrısı

Almanya'nın Gelsenkirchen Kentinde Dün Düzenlenen "kan Kanseri ve Kemik İliği Bağışı" Konulu Bilgilendirme Toplantısı Vatandaşların Büyük İlgisini Çekerken, Toplantıya Konuşmacı Olarak Katılan Prof.dr. Ahmet Elmaağaçlı Yeterli İlik Örneği Olmadığından Türk Hastalar Arasında Ölümlerin Çok Fazla Yaşandığını Belirterek, Türk Vatandaşlarını Kemik İliği Bağışında Duyarlı Olmaya Çağırdı.

19.06.2010 22:01

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dün düzenlenen "Kan Kanseri ve Kemik İliği Bağışı" konulu bilgilendirme toplantısı vatandaşların büyük ilgisini çekerken, toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Ahmet Elmaağaçlı yeterli ilik örneği olmadığından Türk hastalar arasında ölümlerin çok fazla yaşandığını belirterek, Türk vatandaşlarını kemik iliği bağışında duyarlı olmaya çağırdı.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlen "Kan Kanseri ve Kemik İliği Bağışı" konulu bilgilendirme toplantısı, Gelsenkirchen'den bulunan AWO binasında gerçekleştirildi.Bilgilendirme toplantısında daha önce ilik bağışında bulunan ve ardından lösemi hastaları için gönüllü çalışan Hıdır Diyen yaptığı çalışmaları, Alman ilik bankası olan DKMS'i temsil katılan Yasemin Aydın ise, DKMS'nin lösemi hastaları ve yakınları için neler ifade ettiğini anlattı.

Essen kentinde bulunan Uniklinikum adlı hastanenin ilik nakli bölümünde 17 yıldır görev yapan ve toplantıda uzman olarak bulunan Prof.Dr. Ahmet Elmaağaçlı, çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık bir davetli grubuna lösemi hastalığını ve kemik iliği bağışının önemini anlattı.Prof.Dr. Ahmet Elmaağaçlı, yeterli ilik örneği olmadığından Türk hastalar arasında ölümlerin çok fazla yaşandığını belirterek, Türk vatandaşlarını kemik iliği bağışında duyarlı olmaya çağırdı.Alman ilik bankalarında toplanan kemik iliği örneklerinden, genetik farkından dolayı Türk hastaların yeterli derecede faydalanamadığına dikkat çeken Elmaağaçlı, "ilik bağışının hiç bir yan etkisi bulunmuyor.Türk vatandaşlar arasında, gönüllü verici sayısını artırmalıyız.Bu Türk kökenli hastalar açısından çok önemli, ama aynı zaman tüm lösemi hastaları içinde gerekli olan bir durum.Uyması halinde, bunun Türk-Alman ayrımı sözkosu olamaz" şeklinde anlattı.

Toplantınn sonunda Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Yukarıbaş, konuşmacılara birer çicek ve Devrek Bastonu hediye ederek teşekkür etti.

Toplantıyı düzenleyen Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanı Erol Yukarıbaş, toplantıyla ilgili olarak "lösemi hastalığı ve ilik bağışı konusunda vatandaşların bilgi sahibi olmasına vesile olduk. Üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantılarına, gelecek günlerde de ağırlık vereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof Ahmet Elmaağaçlı´Dan Türk Vatandaşlara ?Kemik İliği Bağışında Bulunun? Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement