Antalya'da "15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu" çevrim içi düzenleniyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu" çevrim içi düzenleniyor

Antalya\'da "15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu" çevrim içi düzenleniyor

Akdeniz Üniversitesinde "İnsan Elini Anlamak" konulu 15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu çevrim içi düzenlendi.

18.12.2020 14:43  Güncelleme: 18:10

Akdeniz Üniversitesinde "İnsan Elini Anlamak" konulu 15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu çevrim içi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalının Kurucusu Prof. Dr. Korkut Yaltkaya anısına düzenlenen sempozyumu çevrim içi olarak farklı disiplinlerden çok sayıda konuşmacı katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, nörolojinin bilinmezlerle dolu, insanı şaşırtan, hayran bırakan bir bilim dalı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ömer Özkan ile birçok kol nakli operasyonu yaptıklarını belirten Özkan, "Kol nakillerinden sonra ellerimizin bağımsızlığımızı sağlayan yegane organlarımızdan birisi olduğunu daha iyi anladım. Umuyorum bu sempozyumun sonunda insan elini anlamaya bir nebze daha katkıda bulunuruz." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ise Türkiye'de beş el ve kol nakli yapıldığını, el naklinin diğer alanlarla birlikte değerlendirilmesi gereken önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Kol nakillerinden, protezlerden ve nakillerde kullanılan ilaçlardan bahseden Özkan, şunları kaydetti:

"Yurtdışında dokular üretilmeye başlandı. Vajinal doku, mesane, böbrek üretildi ve üç boyutlu yapılara geçildi. Daha sonra içine kök hücre ilave edilerek organ üretimi yapılabilir mi acaba? Her şey ayrı ayrı üretiliyor aslında bakarsanız. Bugünden farklı bir şeyler yapılacak ama ondan öncesi bize lazım olan zararsız ilaçlar geliştirmek gerekecek. Yani enfeksiyona, tümöre yol açmayan ilaçlar ürettiğimiz an bunlar daha çok kullanılır hale gelecek."

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Uysal ve Uzman Fizyoterapist Kadriye Tombak'ın katkıda bulunduğu sempozyumda, alanında uzman akademisyenler anatomisi, biyomekaniği, hastalıkları, nörofizyolojisi ve bilişsel yönleriyle insan elini anlamakla ilgili bilgileri ve görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da '15. Klinik Nörofizyoloji Sempozyumu' çevrim içi düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement