'Rahip Santoro Ve Ogün Samast 'Lı Tanıtım' İddiasına İnceleme - Son Dakika
Güncel

'Rahip Santoro Ve Ogün Samast 'Lı Tanıtım' İddiasına İnceleme

\'Rahip Santoro Ve Ogün Samast \'Lı Tanıtım\' İddiasına İnceleme

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Resmi İnternet Sitesinde Ogün Samast, Rahip Santoro Cinayeti ve Tayad Olayları Gibi Konulardan Söz Edildiği İddiası Üzerine İnceleme Başlattı.

28.02.2011 18:21

TRABZON İl Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi internet sitesinde Ogün Samast, Rahip Santoro cinayeti ve TAYAD olayları gibi konulardan söz edildiği iddiası üzerine inceleme başlattı.

Trabzon'da yayınlanan 'Kuzey Ekspres Gazetesi'nde bugün, "Bu ayıp da bize yeter" başlığıyla haber yer aldı. Tabzon Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinin 'Trabzon' sekmesi tıklandığında kentin tanıtımının yapıldığı belirtilen haberde, "Etimoloji, coğrafya, iklim, dereler alt başlıklarıyla devam eden açıklayıcı tanıtım, Galler'den sonra Osmanlı dönemi diye devam ediyor. Antik çağ, Roma ve Bizans alt başlıklarından sonra, Trabzon İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemi yer alıyor. İşte ne olursa burada oluyor. Kimler ve ne amaçla yazıylımışsa bu tanıtım bilgileri Trabzon'u adeta bir ayaklanmalar ya da gayrimüslimlere karşı cinayet işlenen bir kent olarak tanıtıyor" denildi. Söz konusu bölümün, 26 Mayıs 2003 tarihinde Afganistan'dan dönen ve içinde İspanyol Barış Gücü'ne ait askerlerin bulunduğu uçağın düşmesiyle başladığı belirtilen haberde, daha sonra şu açıklamaların yer aldığı iddia edildi:

- 6 Nisan 2005 tarihinde F tipi cezaevlerinde süren tecridi protesto etmek isteyen TAYAD üyelerine karşı linç girişiminde bulunulmuştur.

- 5 Şubat 2006 tarihinde Santa Maria kilisesinde görevli rahip Andrea Santoro görev yerinde öldürülmüştür.

- 19 Ocak 2007 tarihinde AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i İstanbul'da öldüren kişinin Trabzonlu olmasının ulusal ve yerel basında altı özenle çizilmiş ve muhtemel nedenleri sorgulanmıştır.

LİNK VERİLMİŞ

Haberin yayınlanması ardından açıklama yapan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, söz konusu yazının kurumun resmi internet sitesinde yayımlanmadığını söyledi. Sandıkçı haberde adı geçen Trabzon'un tanıtımıyla ilgili yazının, projeler biriminin www.trabzonab.net paylaşım sitesinde yayımlandığı, kendi sitelerinden ise buraya link verildiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Rahip Santoro Ve Ogün Samast 'Lı Tanıtım' İddiasına İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement