Referandumda ' Hayır ' Diyeceklerini Açıkladılar - Son Dakika
Güncel

Referandumda ' Hayır ' Diyeceklerini Açıkladılar

Referandumda \' Hayır \' Diyeceklerini Açıkladılar

Şair Hüseyin Haydar: Biz Yazarlar ve Sanatçılar AKP'ye de Anayasasına da 'hayır' Diyoruz. Anayasa Taslağına 'hayır' Diyenlerin 12 Mart ve 12 Eylül Darbelerinin Gerçek Mağdurlarıdır.

02.09.2010 19:06

Şair Hüseyin Haydar: Biz yazarlar ve sanatçılar AKP'ye de anayasasına da 'Hayır' diyoruz. Anayasa taslağına 'Hayır' diyenlerin 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin gerçek mağdurlarıdır.

Bazı yazarlar ve sanatçılar, 12 Eylül'de gerçekleşecek referandumda "Hayır" diyeceklerini açıkladılar. Taksim'de düzenlenen basın toplantısına sanatçı ressam ve yazar Bedri Baykam, şair Yetkin Aröz, film yapımcısı Arif Keskiner, yazarlar Öner Yağcı, Halim Yazıcı katıldı. 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Hayır' diyecek olan 135 yazar ve sanatçı adına basın açıklamasını şair Hüseyin Haydar yaptı.

"12 EYLÜL 2010, TÜRKİYE'NİN KADER GÜNÜDÜR"

Hüseyin Haydar, ?12 Eylül 2010, Türkiye'nin kader günüdür. Türkiye ya zulme boyun eğecek ya da başkaldıracaktır. 'Hayır' demek bir başkaldırıdır. Türkiye ya uçuruma sürüklenecek ya da uçurumdan önce son çıkışta AKP ihanetinden kurtulacaktır" diye konuştu.

"AKP VE ABD'NİN HAZIRLADIĞI ANAYASA BİR SİVİL DARBE ANAYASASIRDIR"

Hüseyin Haydar, ?AKP ve ABD'nin hazırladığı anayasa bir sivil darbe anayasasırdır. Bu Anayasa'ya 'Evet' demek adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün boğulması ülkemizin belirsiz bir karanlığa sürüklenmesi demektir. 'Evet' diyen ABD 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin kanlısıdır. 'Evet'in' patronu AKP ise, bir ABD ürünü olarak laiklik karşıtı eylemlerin karşıtı eylemlerin odağı olmaktan hüküm giymiştir. 'Anayasa'ya ölümler bile evet demeli' fetvasını veren Fetullah ve 'evet' diyen cemaat ve tarikatların partileri irticanın yerli temsilcileridir" dedi. ?Evetçilerin ortak özelliğinin Amerika tarafından kontrol ediliyor olmalarıdır" diyen Hüseyin Haydar, ?Evetçilerin ortak özelliği doğrudan ya da dolaylı emperyalizmle işbirliği yapanlardır" şeklinde konuştu.

"BİZ YAZARLAR VE SANATÇILARDA AKP'YE DE ANAYASA'SINA DA HAYIR DİYORUZ"

Hüseyin Haydar, "Anayasa taslağına 'hayır' diyenlerin 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin gerçek mağdurlarıdır. Kimdir onlar? CHP, DSP, İP, EMEP, ÖDP, DİSK, MHP ve DP'dir. Yine işçi sendikaları ve demekratik kitle örgütlerinin ezici çoğunluğu 'Hayır' diyor. Tabipler, mühendisler, Barolar, eczacılar, ziraatçılar vb. meslek odaları ve birlikleri 'Hayır' diyor. İşkenceden geçmiş yurtsever aydınlarda 'Hayır' diyor. Hayırcı grunun ortak özelliği Amerika tarafından kontrol edilemiyor olmalarıdır. 'Hayır' diyenler yurtseverler, anti emperyalistlerdir. Biz yazarlar ve sanatçılarda AKP'ye de Anayasa'sına da hayır diyoruz. Bütün yurtseverleri henüz vakit varken 'Hayır' demeye davet ediyoruz "dedi. Sanatçı Bedri Baykam, anayasa taslağını tam olarak halkın bilmediğini savunarak, "Bir eczaneye girseniz 26 tane hap alsanız ve bunların ne olduğunu bilmeden yutsanız ne olursunuz biliyormusunuz , hapı yutarsınız. İşte Türkiye'ye yaptırılmak istenen budur. Hap yutturulmak isteniyor Türkiye'ye" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Türk Gençlik Birliğine üye gençler referandumda 'Hayır' diyeceklerini açıkladı.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Referandumda ' Hayır ' Diyeceklerini Açıkladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement