Rektör Atamalarında 'Türbana Özgürlük' İmzası Yetmedi - Son Dakika
Güncel

Rektör Atamalarında 'Türbana Özgürlük' İmzası Yetmedi

Rektör Atamalarında \'Türbana Özgürlük\' İmzası Yetmedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'ün Önerdiği Listeden 15 Üniversiteye Rektör Atadı.

10.11.2010 18:33

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'ün önerdiği listeden 15 üniversiteye rektör atadı. YÖK'ün listesine bağlı kalmaya çalışan Gül, "türbana özgürlük" bildirisini imzalayan birinci sıradaki 2 adayı rektör olarak seçmedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün genel olarak YÖK'ün kendisine sunduğu liseye sadık kaldığı görülürken, Cumhurbaşkanı Gül, 11 üniversiteye 1'inci sırada sunulan adayları rektör olarak seçti. Gül, 3 üniversiteye ise 2'inci sırada yer alan adayı atadı. Cumhurbaşkanı Gül, Mersin Üniversitesi'nde ise 58 oyla 1'inci sıraya yerleştirilen aday yerine 3'üncü sıradaki adayı rektör olarak seçti.

-GÜL 3 ÜNİVERSİTEYE 2'NCİ SIRADA YER ALAN ADAYI ATADI-

Cumhurbaşkanı'nın, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Kocaeli Üniversitesi'nde "türbana özgürlük" bildirisine imza atan 1. sıradaki adayları seçmemesi dikkat çekti.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Sezer döneminde atanan ve seçimlerde ezici bir üstünlük kurarak 475 oy alan Prof. Şener Komsuoğlu da YÖK tarafından ilk sıradan indirilmişti. İkinci sıraya alınan Komsuoğlu'nun yerine 220 oyla ikinci olan ve türbana özgürlük bildirisinde imzası olan Prof. Nurettin Abut ilk sırayı almıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nu atadı.

Sezer'in atadığı ve seçimlerin 146 oyla birincisi olan Prof. Suha Aydın da YÖK tarafından Mersin Üniversitesi Rektörlüğü için 3'üncü sıraya konuldu. Cumhurbaşkanı Gül, YÖK'ün 58 oy almasına rağmen birinci sıraya yükselttiği Prof. Dr. Tuba Yelken yerine Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Kemalettin Suha Aydın'ı atadı.

Ayrıca Gül, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü için YÖK'ün gönderdiği listede ikinci sırada olan Prof. Orhan Şahin'i rektörlüğe atadı.(ANKA)

(ÖZL/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Rektör Atamalarında 'Türbana Özgürlük' İmzası Yetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement