Reyhanlı'da Bomba Mağduru Esnaf Yeniden Hasar Tespiti İstiyor (3) - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Bomba Mağduru Esnaf Yeniden Hasar Tespiti İstiyor (3)

Reyhanlı\'da Bomba Mağduru Esnaf Yeniden Hasar Tespiti İstiyor (3)

Bombalı saldırıda kaybolan 23 yaşındaki Ayşegül Kırar ve 22 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazelerinin Adana Adli Tıp Morgu'ndaki kimliği tespit edilemeyen cesetler içinde olduğu belirlendi.

15.05.2013 14:06

Reyhanlı'da BOMBA MAĞDURU ESNAF YENİDEN HASAR TESPİTİ İSTİYOR (3)

ANNESİNE HEDİYE ALMAK İÇİN GİRDİĞİ İŞYERİNDE ÖLMÜŞ

Bombalı saldırıda kaybolan 23 yaşındaki Ayşegül Kırar ve 22 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazelerinin Adana Adli Tıp Morgu'ndaki kimliği tespit edilemeyen cesetler içinde olduğu belirlendi.

Bekar olan Ayşegül Kırar'ın, saldırıya annesi Birsen Kırar'a anneler günü hediyesi almak için girdiği zücaciyecide, Mustafa Kaya'nın ise arkadaşlarıyla buluşmak için yürüdüğü yolda yakalandığı ortaya çıktı. Adliye sarayı yanındaki avukat bürosunda çalışan Ayşegül Kırar'ın, patlamaların meydana geldiği cumartesi günü saat 13.30'a kadar çalışıp, iş arkadaşlarına annesine hediye almak için belediye yanındaki zücaciyeciye gideceğini söyleyerek çıktığı öğrenildi. Burada meydana gelen ilk patlamada yaşamını yitiren Ayşegül Kırar'ın cenazesinin, tanınmayacak durumdaki cesetlerden biri olduğu belirlendi. Adli Tıp Morgu'nda yapılan işlemin ardından Kırar'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Ayşegül Kırar'ın cenazesi Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Üniversiteye hazırlanan Mustafa Kaya'nın ise arkadaşlarıyla buluşmak yolda yürürken patlamaya yakalanıp, yaşamını yitirdiği belirlendi. Cüzdanı, ailesi tarafından, patlamanın meydana geldiği yerde bulunan Mustafa Kaya'nın cenazesine ulaşılamamıştı. Tanınmayacak şekilde vücudu zarar gören Kaya'nın cenazesi, kimlik tespitinin yapılmasının ardından ailesine teslim edildi.

SENATO REYHANLI'DA TOPLANDI

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) senatosu, bombalı saldırıların ardından Reyhanlı İlçesi'ndeki yüksekokulda toplandı. Burada açıklama yapan MKÜ Rektörü Prof Dr. Hüsnü Salih Güder şöyle konuştu:

"Terör hadisesi sonrasında oluşan psikososyal ortamın, sağlıklı bir düşünce zeminine kavuşturulması, kayıp yakınları ve yaralıların acılarının dindirilmesi düşüncesiyle, Valiliğimiz ile işbirliği içinde gerçekleştirilmeye çalıştığımız, 'Kurumlar Arası İşbirliği Reyhanlı Sosyal Destek Eylem Planı'nı bugün hayata geçirmek için burada bulunmaktayız. Bu çalışmalar, 12 ayrı faaliyet şeklinde yürütülecektir."

Senato üyeleri toplantıdan sonra, saldırıdan zarar gören esnafı ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

KİMYASAL SALDIRIYA KARŞI SINIRDA ÖNLEM ALINDI

Suriye'den gelebilecek olası kimyasal silah tehdidine karşı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) mobil aracı bekletilmeye başlandı. Adana Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki mobil KBRN aracı, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer maddelerin ölçümünü yaparak, ilgili birimlere bilgi ulaştırıyor. Araçta görevli 12 kişilik ekip de, KBRN maddelerinin temizlenmesine yardım için sınırda hazır bekletiliyor. - Hatay/ Reyhanlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Bomba Mağduru Esnaf Yeniden Hasar Tespiti İstiyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement