İTÜ Çekirdek'in bu yıl 6'ıncısını düzenlediği Big Bang Startup Challenge yarışmasında yarı finale kalan Rimuut, freelance çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak mikro-şirketlere dönüştürüyor. Geliştirdiği escrow tahsilat altyapısı ve çevrimiçi çalışma ortamıyla müşteri tarafının daha güvenli ve pratik çalışmasını sağlayan Rimuut, önümüzdeki dönemde freelance çalışanlarla müşteri arasında eşleşme de yapabilmek üzere alt yapı çalışmalarına devam ediyor.
Dijitalleşen dünya, iş süreçlerini de değiştirerek yeni meslek oluşumlarını hayatımıza kattı. Bunlardan biri de masa başında oturmak zorunda olmayan, uzaktan çalışma imkanları geliştiren ve alışıldık çalışan profilinin dışında kalan freelance çalışanlar oldu. Ancak, hali hazırda freelance çalışmak isteyenlerin önünde faturalandırma, tahsilat, sözleşme gibi ticari ve idari problemler var. Tüm bu sorunları çözerek, freelance çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak mikro-şirketlere dönüştüren Rimuut, bu alanda önemli bir açığı kapatıyor. İTÜ Çekirdek'in bu yıl 6'ıncısını düzenlediği Big Bang Startup Challenge yarışmasında yarı finale kalan Rimuut, freelance çalışanların idari süreçlerinin profesyonel bir şirket gibi işleyebilmesine imkan sağlıyor. Geliştirdiği escrow tahsilat altyapısı ve çevrimiçi çalışma ortamıyla müşteri tarafının daha güvenli ve pratik çalışmasını sağlayan Rimuut, önümüzdeki dönemde freelance çalışanlarla müşteri arasında eşleşme de yapabilmek üzere alt yapı çalışmalarına devam ediyor.
TÜRKİYE'DE FREELANCE ÇALIŞANLAR 18 MİLYAR DOLAR HACİM YARATIYOR
Yurt dışında yapılan araştırmalara göre her geçen gün serbest çalışmak isteyenlerin oranının arttığını ve Türkiye'nin de bu alanda hızla gelişim kaydettiğini aktaran Rimuut kurucu ortaklarından Esen Bulut, "ABD'de yaşayan her 3 kişiden biri freelancer ve sektörü işgücü pazarında çok kritik bir noktaya taşıdılar. Türkiye'de ise freelance çalışanlar iş gücü marketinin %17'sini oluşturuyor ve 18 milyar dolar hacim yaratıyor. Önümüzdeki dönemde dış kaynak kullanımı (outsource) ve projeye dayalı sözleşmeli iş gücünün kesinlikle artması bekleniyor. Biz de bu trendle birlikte "açık" ve "esnek" kariyer modellerine sahip olmak isteyenler ve hali hazırda bu sistemle çalışanlara önemli bir avantaj sağlıyoruz. Hali hazırda 2500'ü aşkın freelancer'ımız var ve bu sayının hızla artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
FREELANCE ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK
Deloitte'un 140 ülkede 10.400 profesyonelin katılımıyla gerçekleştirdiği 2017 İnsan Kaynağı Trendleri raporunun sonuçlarına da değinen Bulut, "Bu araştırma sonuçlarına göre kurumların %88'i yeni dijital çağda başarıya ulaşmak için organizasyonlarını yeniden tasarlamaya ihtiyaç duyuyor. Projelerinde dış kaynak kullanımı (outsource) ve projeye dayalı sözleşmeli iş gücünün kesinlikle artacağını söyleyenlerin oranı ise %51. Bir başka araştırmaya göre; Upwork, OneSpace, Freelancer.com gibi online freelance pazaryerleri aracılığıyla freelancerlar yalnızca ABD'de 1.1 trilyon dolar gelir elde etti. Bu verilere baktığımızda bu alanda büyük potansiyel olduğunu ve Türkiye'de bu alanda pazarın büyüyeceğini görüyoruz. Bu noktada freelance çalışanları kurumsal niteliklerle donatarak mikro-şirketlere dönüştüren Rimuut'un önemli bir açığı kapatacağını ifade etti."
23 Kasım'da Uniq İstanbul'da "etki" temasıyla düzenlenecek Big Bang Startup Challenge final etkinliğinde en başarılı 20 girişim sahnede girişimlerini sunarken, toplam 90 girişim ise etkinlik alanında ziyaretçiler ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Ödül kazanan ve yatırım alan girişimlerin en başarılıları ayrıca İTÜ Çekirdek Kuluçka programına kabul edilerek, bir yıl süreyle İTÜ ARI Teknokent tarafından özel olarak desteklenecek.
Son Dakika › Güncel › Rimuut, Freelance Çalışanları Mikro-Şirketlere Dönüştürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?