Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından
kurulan Rize Arama Kurtarma Ekibi gönüllülerine "Afetlerde Stres Altında Çalışmak" eğitimi verildi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen eğitime, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), Kaçkar Off Road Doğa Sporları Kulübü, Rize Off Road Kurtarma Spor Kulübü, Kaçkar Dağcılık Rafting ve Kayak İhtisas Kulübü, Verçenik Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Karadeniz Dağcıları Spor Kulübü Temsilcileri ile Çayeli Bakır İşletmeleri çalışanları katıldı.
Sağlık Bakanlığında ve Rize'de yürütülen
afetlerde psikososyal destek çalışmalarında görev alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) üyesi, psikolog Esra Alemdaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "sadece afetzedelerin değil aynı zamanda afet çalışanlarının da psikososyal desteğe ihtiyacı var.
Çalışmaların daha etkin ve verimli geçebilmesi için önce kurtarma ekiplerinin hem bedensel hemde ruhsal anlamda tam anlamıyla sağlıklı olmaları çok önemli" dedi.
(GF-BK
24.12.2012 17: 10: 56
TSI
NNNN - RİZE
Son Dakika › Güncel › Rize'de Kurtarma Ekibi Gönüllülerine, Stres Altında Çalışma Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.