Rize'de Renkli Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Renkli Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Rize\'de Renkli Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'de düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış töreninde vatandaşların önündeki çöp bidonunu elleri ile kaldırarak protokol için ayrılan sandalyelere vatandaşları oturttu.

17.09.2012 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'de düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış töreninde vatandaşların önündeki çöp bidonunu elleri ile kaldırarak protokol için ayrılan sandalyelere vatandaşları oturttu. Protokol töreni ayakta izledi.

Rize'de 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Türkiye Odalar Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene

Rize Valisi Nurullah Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, Rize Belediye Başkan yardımcısı Osman Karavin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören alınanı gelen Vali Çakır, ilk önce öğrenci velileri ile selamlaştı. Çakır, velilerin önünde bulunan bir çöp bidonunu kendi elleri ile kaldırarak uzaklaştırması için korumasına verdi. Çakır daha sonra öğrenciler ile sohbet etti. Tören başlamadan önce velilerin yerlerde oturduğunu gören Çakır görevlilere protokol için ayrılan sandalyelerin velilere verilmesi talimatını verdi. Protokol ise töreni ayakta izledi. Çakır, bayrak ve flamaları tutan öğrencilerin yorulduğunu hissedince ise öğretmenlere bayrak ve flamaları tutmaları talimatını verdi. Yorulan öğrencilerin yerine bayrak ve flamaları öğretmenler devraldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, "Günümüzde mühür ilimdir. Günümüze hükmetmek ve dünyaya iyiliği yaymak istiyorsak o mührü mutlaka elimizde tutmamız gerekir. Dünyada ki savaşlar, haksızlıklar ancak ve ancak bilgi mührü doğru insanların eline geçtiğinde sağlanır. Bu sevda dünyayı doldursun" dedi.

Çakır, ise burada yaptığı konuşmasında eğitim camiasının kendisini sorgulaması gerektiğine dikkat çekerek, "Camiamızın kendini sorgulayıcı, Rize için atacağı doğru adımları planlayıcı anlayışlarından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu ve benzeri anlayışlar ile öğrencilerimiz gelecekte daha nasıl iyi yetiştirilir anlayışını ısrarla bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Çakır tost yiyen küçük bir kız çocuğunun yanına giderek elindeki tosttan bir parça alarak yedi. Ardından kız çocuğuna harçlık vererek "Bu tostun bedeli. Anlaştık değil mi" diye sordu. Çakır, ardından müzik çalınması talimatı vererek tüm öğrencileri eğlenmeleri için okul meydanında topladı.

Rize'de 2012-2012 Eğitim Öğretim Yılında 64 bin 782 öğrenci okullarda 4 bin öğretmen tarafından eğitim ve öğretim alacak. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de Renkli Eğitim Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement