Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü törenle kutlandı - Son Dakika
Güncel

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü törenle kutlandı

Rize\'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106\'ncı yıl dönümü törenle kutlandı

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Vali İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu törende, Rize'nin kurtuluşunun milletin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğu vurgulandı. Törende ayrıca resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

02.03.2024 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende, Vali İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'nin kurtuluş gününün milletin bağımsızlık mücadelesinin simgesi, onurlu direnişinin zaferi ve vatan sevgisinin bir ifadesi olduğunu söyledi.

Rize'nin kurtuluşunun, geçmişin öğretileriyle donanmış geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyen bir şehir olma kararlılığının bir yansıması olduğunu belirten Metin, "Rizeliler sadece Rize ve çevresinin savunulmasıyla yetinmemiş, diğer bölgelerde de vatan savunmasına gönüllü katılmışlardır. Birinci Dünya Savaşı ve kongreler döneminde Rize'miz hep önemli rol oynamıştır. 106 yıl önce Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluşu milletimizin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği kahramanlıkla mümkün olmuştur. Bu zafer, geçmişin çilesini, zahmetini ve fedakarlıklarını içinde barındıran bir kazanımdır." dedi.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tören, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü törenle kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement