Rize Sarıkamış'ta Şehitleriyle Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Rize Sarıkamış'ta Şehitleriyle Yürüdü

Rize Sarıkamış\'ta Şehitleriyle Yürüdü

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde Bulunan Allah-U Ekber Dağları'nda, Sarıkamış Harekât'ında Şehit Düşen 90 Bin Asker İçin Anma Töreni Düzenlendi.

11.01.2011 13:26

Kars'ın geçmişte yaşadığı zaferlerle dolu tarihinde Sarıkamış Harekâtının ayrı bir yeri var. 90 bin askerin elverişsiz ortam ve eksi 40 derece soğuk hava şartlarında canlarını ortaya koyarak gerçekleştirdiği zafer, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir destan bıraktı. Sarıkamış Harekâtı'nın 96. yılı anma törenleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor" yürüyüşü tamamlandı.

Düzenlenen programlara Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri ve daire Müdürlerinden oluşan 40 kişilik ekip Rize'den katıldı.

Cumartesi günü başlayan ve Pazar günü son bulan anma Töreni kapsamında ilk olarak Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın da katıldığı panel düzenlendi. Panel sonrası Toprak otelde Sarıkamış şehitlerini anlatan Resim sergisini gezen Başbakan Erdoğan sergi sonrası Sarıkamış'tan ayrıldı.

Program Pazar günü Sarıkamış şehitlerinin anısına Allah-u Ekber dağlarına doğru halk yürüyüşüyle devam etti. Rize'den 40 kişilik gurubun katıldığı yürüyüşte, binlerce insanın getirdiği tekbir sesleri dağları inletti. Dağın yamacında bir araya gelen Rize gurubu burada tüm şehitlerin ruhuna dualar etti.

Yürüyüşün ardından Kars'ın Sarıkamış İlçesine bağlı Şehitler Mahallesi'ndeki yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte 150 Büyükelçi, Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Reyhan Bakırcı Rize Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, öğrenciler, askerler ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak Davutoğlu, bakanlık adına şehitliğe çelenk koydu. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tören yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yapmış olduğu açıklamada; "Sarıkamış'ta 90 bin askerimiz şehit düşmüştür. Büyük çoğunluğunu da Rizeli hemşerilerimizin dedeleri, amcaları oluşturmaktadır. Bizde Rize Belediyesi olarak Meclis üyelerimiz ve daire Müdürlerimizden oluşan gurubumuzla bu etkinliklere katıldık. Burada sadece biz değil yurdumuzun dört bir tarafından insanlarımız bu etkinliklere katılmak üzere burada bulunuyor. Dedelerimiz yıllar önce bu dağlarda bu soğukta zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına uzun ömür ve sabır diliyorum. Gönül isterdi ki bu etkinliğe Rize'den daha kalabalık bir gurupla katılalım fakat Belediyemiz bu bütçeyi karşılayacak durumda değil. İleriki yıllarda Rizeli hemşerilerim iz'inde ferdi olarak bu etkinliklere katılmasını bekliyorum" dedi. Bu arada Sarıkamış'ta yapılan, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma törenlerine, Çaykur Genel Müdürlüğüne ait tanıtıcı TIR'dan tüm gün boyu Sarıkamış halkına ve törenlere katılanlara, Çaykur tır personeli ve Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü çalışanları tarafından tanıtım ve tadımlık için 5 bin bardak siyah ve yeşil çay servisinde bulunuldu. Haber: Bayram Ali Kavalcı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize Sarıkamış'ta Şehitleriyle Yürüdü - Son Dakika


Advertisement