Rize'ye İki Yılda 20 Milyon Euro Hibe Bedeli Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

Rize'ye İki Yılda 20 Milyon Euro Hibe Bedeli Kazandırıldı

Rize\'ye İki Yılda 20 Milyon Euro Hibe Bedeli Kazandırıldı

Rize İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı çalışmaları Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında yapılan toplantıyla devam etti.

10.05.2012 13:51

Rize İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı çalışmaları Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında yapılan toplantıyla devam etti.

Toplantıya, Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Birimi'nin il genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Proje Koordinatörleri'nden Mehmet Köseoğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran toplantıda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Birimi'nin Rize'de iki yıldır faaliyet gösterdiğini ve bir personelle çalışmalarına başladığını belirterek birimin ilk kurulduğunda projeler için kaynakların nereden sağlanacağı, kaynaklar bulunsa bile nasıl ödenek alınacağı yönünde bilgi sahibi olan bir personelin olmadığını söyledi.

Erkayıran, birimin ilk kurulduğu dönemde ilk amacın kurumsallaşma olduğunu ilerleyen süreçte ise Rize'ye faydalı olacak projelerin sayısını arttırmak ve daha fazla paranın Rize'ye kazandırılmasını sağlamak olduğunu kaydederek "İlk olarak personeli fazla olan kurumlarımızdan belirlediğimiz personeli birime kazandırarak personel sayısını 13'e çıkardık. hemen akabinde AB Yolunda Rize adlı bir proje hazırlayarak 79 ilin katıldı proje değerlendirilmesi kapsamında kabul edilen 20 il projesi içerisine girerek iyi bir puanla altıncı sırada yer aldık. bu proje birimimizin çıtasını yükseltti. bu proje kapsamında birimde görev yapan arkadaşlarımızı Ankara'daki Türkiye'nin en iyi proje hazırlama eğitimi veren merkeze götürerek bir hafta boyunca eğitim aldık ve aldığımız bilgiler dahilinde ilimizdeki birim müdürlükleri, belediyeler ve STK'larda görev yapan toplam 100'e yakın kişiye seminer verildi. Böylece ilimizde proje hazırlayacak kişi bulunamazken 100'e yakın kişi proje hazırlayacak konuma getirildi" dedi.

Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Biriminin kurulduğu günden itibaren Rize'ye 20 Milyon Euro proje hibe bedeli kazandırıldığını belirten Erkayıran, bu rakamın nüfusa oranladığı taktirde Rize'nin Türkiye genelinde ilk 15'a girebileceğini kaydetti.

İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin ise Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Birimi'nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili meclise bilgi veren Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Proje Koordinatörlerinden Mehmet Köseoğlu'na teşekkür etti.

10.05.2012 13: 31: 02

TSI

NNNN - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'ye İki Yılda 20 Milyon Euro Hibe Bedeli Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement