"Roman Çalıştayı" Eylemcisine İkinci Tutuklama - Son Dakika
Güncel

"Roman Çalıştayı" Eylemcisine İkinci Tutuklama

"Roman Çalıştayı" Eylemcisine İkinci Tutuklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda "parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açtıktan sonra gözaltına alınan ardından 'örgüt üyeliği' gerekçesiyle 19 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye...

22.01.2013 12:08

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda "parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açtıktan sonra gözaltına alınan ardından 'örgüt üyeliği' gerekçesiyle 19 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Berna Yılmaz, bu kez DHKP-C soruşturması kapsamında tutuklandı.

O zaman üniversite öğrencisi olan Berna Yılmaz ile iki kişi, Mart 2010'da düzenlenen Roman Buluşması'nda "parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankartı açtı. Bu pankartın ardından gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açıldı. Dava kapsamında Berna Yılmaz 19 ay tutuklu yargılandı. Berna Yılmaz'ın 6 Ekim 2011'de tahliye edildiği davayı karara bağlayan mahkeme, Berna Yılmaz'ı terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçundan 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dosya Yargıtay'da karara bağlanmayı beklerken, Berna Yılmaz son DHKP-C operasyonunda bir kez daha gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 90 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Dün savcılığa sevk edilen Berna Yılmaz 'örgüt üyeliği' gerekçesiyle tutuklama istemiyle nöbetçi sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik sorgusunda, cezaevinden 13 ay önce tahliye olduğunu söylediği belirtilen Berna Yılmaz'ın, DİSK'te sekreter olarak çalıştığını, herhangi bir yasadışı eylemlere katılmadığını belirttiği öğrenildi. Berna Yılmaz, nöbetçi hakim tarafından 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Roman Çalıştayı' Eylemcisine İkinci Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement