Ruslardan Mısır İçin Dua - Son Dakika
Güncel

Ruslardan Mısır İçin Dua

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ruslar, tarihi Aya Yorgi Hıdırellez Kilisesi'nde Pazar ayinine katıldı.

25.08.2013 15:20

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ruslar, tarihi Aya Yorgi Hıdırellez Kilisesi'nde Pazar ayinine katıldı. Ayinde Mısır'daki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için dua edildi.

İstanbul Patrikhanesi'nde görevli Peder Pater Visarion'un yönettiği ayinde Mısır'da yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenler için de dua edildi. Rus kadınların ayine başörtüsü takarak gelmeleri dikkatlerden kaçmadı. Alanya'da yaşayan Hıristiyanlar için her ay bir pazar günü ayin düzenlendiğini belirten Alanya Rus Dili konuşanlar, İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, "Burada yaşayan insanlara ibadet fırsatını vermek çok güzel. İnsanlar kendi inancını ve dinini burada rahatlıkla yaşayabiliyor. Bu arada dünyada yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler ve özellikle Mısır'da ölenler için de dua edildi. O insanlar için dua etmek herkesin dini vazifesidir" dedi.

Alanya'da yaşayan Rus Polina Akar ise "Nevruz Bayramı için 2 yıl önce düzenlenen kutlamaya katıldık. Orada kutlamadan önce dua edildi. Ben de 'İbadet edebilmek için böyle bir imkanımız olsaydı' diye dua ettim. 1 yıl geçmeden burada ayin yapmaya başladık. Bunun için çok mutluyum. Alanya merkezde bir kilise olsaydı daha iyi olurdu ancak ulaşım sorunu çözülürse bizim için fark etmez. Burası bizim için çok kutsal bir yer" diye konuştu. - ANTALYA

Ruslardan Mısır İçin Dua
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ruslardan Mısır İçin Dua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement