Rusya hükümeti, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün ile geniş kapsamlı bir nükleer işbirliği anlaşması imzaladı.
Rusya ve Suudi Arabistan arasında Haziran ayında işbirliği için anlaşmaya varmıştı. Aynı konu özelinde ABD, Fransa, Çin ve Arjantin ile işbirliği bulunan, Suudi Arabistan ise 16 nükleer enerji santralinin inşa edilmesi için kolları sıvamıştı. İnşası devam eden santrallerin yapımında Rusya'nın da anlaşmadan sonra büyük bir rol alması bekleniyor. Suudiler, santraldeki elektrik üretiminin nükleer güç üretilmesinden, petrol rezervlerinin dış ülkelere ihracından olan kazançlarının artmasını bekliyor.
Şubat ayında Putin'in Kahire'ye yaptığı ziyarette açıklanan mutabakat, Mısıra ilk nükleer santralin yapılması konusunu kapsıyordu ve Rusya bu konuda Sisi'ye destek vereceğini açıklamıştı.
Ürdün Atom Enerjisi Kurumu ve Rusya'nın Rosatom şirketi de Ürdün'ün ilk nükleer santralini inşa etmek için işbirliği içinde çalışma kararı almıştı. - Moskova
Son Dakika › Güncel › Rusya, ABD'nin Ortadoğu'daki Müttefikleriyle Nükleer İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.