Rusya'nın En Prestijli Ödülünü 3 Kez Alan İş Adamı Öldü - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın En Prestijli Ödülünü 3 Kez Alan İş Adamı Öldü

Rusya\'nın En Prestijli Ödülünü 3 Kez Alan İş Adamı Öldü

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın en prestijli ödüllerinden olan 'Altın At Arabası' ödülünü üst üste 3 kez alan HAS Turizm'in kurucuların Mehmet Selim Kara, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

02.12.2015 13:20

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın en prestijli ödüllerinden olan 'Altın At Arabası' ödülünü üst üste 3 kez alan HAS Turizm'in kurucuların Mehmet Selim Kara, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Kara'nın cenazesi, yarın Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde toprağa verilecek.

8 ay önce evinde düşen ve Adana'da özel bir hastanede tedaviye alınan Mehmet Selim Kara, dün hayatını kaybetti. 8 çocuk babası Kara'nın ölüm haberini alan yakınları ve çalışanları yasa boğuldu.

RUSYA'NIN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ

Hatay Samandağ doğumlu olan Mehmet Selim Kara, 1952'de ağabeyi İsmail Kara ile birlikte kamyondan bozma bir otobüs ile Antakya-Ceyhan-Adana-Tarsus- Mersin hattıyla taşımacılık sektörüne ilk adımını attı. Aradan geçen zamanda sektörde ilerleyen iki kardeş, 1975'te HAS Turizm'i kurdu. Zamanla Türkiye'nin hemen hemen her noktasında taşımacılık hizmet vermeye başlayan HAS Turizm, yurt dışında da başarılı taşımacılık faaliyetlerine imza attı.

1996'da ağabeyi İsmail Kara'yı kaybeden Mehmet Selim Kara, şirketi büyütmeye devam ederek Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın turizm sektöründe en prestijli ödülü olarak kabul edilen Altın At Arabası ödülü 2006, 2007 ve 2008'de üst üste 3 kez kazanma başarısı gösterdi. Mehmet Selim Kara, Ortadoğu, Afrika ve Rusya'da Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmasından dolayı da 2008'de TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya'nın En Prestijli Ödülünü 3 Kez Alan İş Adamı Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement