Sabancı Holdıng, 10 Genci Amerika'da Yapılacak One Young World 2012 Zirvesine Götürüyor - Son Dakika
Güncel

Sabancı Holdıng, 10 Genci Amerika'da Yapılacak One Young World 2012 Zirvesine Götürüyor

Sabancı Holdıng, 10 Genci Amerika\'da Yapılacak One Young World 2012 Zirvesine Götürüyor

Sabancı Holding, Türk gençlerini 18-22 Ekim tarihleri arasında Amerika'da düzenlenecek dünyanın en büyük gençlik buluşması; "One Young World"e götürecek.

28.05.2012 13:00

Sabancı Holding, Türk gençlerini 18-22 Ekim tarihleri arasında Amerika'da düzenlenecek dünyanın en büyük gençlik buluşması; "One Young World"e götürecek. Zirveye Türkiye'den gitme hakkı kazanacak 10 gencin katılımı, Sabancı Holding tarafından sağlanacak.

Başvuruların 3 1 Mayıs'ta sona ereceği seçim süreci iki aşamalı olarak yürütülecek.

Seçim süreci ise, video başvuruları ve mülakat aşamalarından oluşuyor. Zirveye katılmak isteyen gençlerin, dünya sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini anlattıkları bir dakikalık İngilizce videolarını facebook.com/sabanciholding adresi üzerinden göndererek başvurularını yapmaları gerekiyor. İlk aşamayı geçerek, mülakata katılacak gençler arasından 10 genç ise Pittsburgh Amerika'da, Türkiye'yi temsil edecek. Bu yıl One Young World'e 1.500'ü aşkın genç ile Sir Bob Geldof, Mohammed Yunus, Jamie Oliver, Arianna Huffington gibi isimlerin de katılımı bekleniyor.

One Young World zirvesine katılacak gençlerin 1994 ve öncesinde doğmuş olmalarının yanı sıra, takım çalışmasına yatkın, liderlik potansiyeline sahip, küresel sorunlara ilgi duyan, gönüllü faaliyetlere katılmış olmaları bekleniyor. "Genç Davos" olarak da adlandırılan zirvenin ilki 2009 yılında 8-10 Şubat tarihleri arasında Londra'da, ikincisi 1-4 Eylül 2011 tarihleri arasında Zürih'te gerçekleştirildi. Dünyanın 192 farklı ülkesinden One Young World Zirvesi'ne katılan 1.000'i aşkın delegenin arasında Türk gençleri de Sabancı Holding'in katkılarıyla yer aldı. Gençtiğimiz yıllarda zirveye katılarak gençlere danışmalık yapan isimler arasında Kofi Annan,

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Norveç Prensi Haakon ve Prenses Mette- Marit, Unilever CEO'su Paul Polman, Müzisyen Joss Stone, Futbolcu Clarence Seedorf ve aktivist Wael Ghonim gibi isimler bulunuyordu. One Young World Zirvesi ve seçim süreci ile ilgili detaylı bilgi facebook.com/sabanciholding adresinden edinilebilir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sabancı Holdıng, 10 Genci Amerika'da Yapılacak One Young World 2012 Zirvesine Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement