Sadece Antalya Değil, Tüm Batı Akdeniz Bölgesi Dünyaca Tanınacak! - Son Dakika
Güncel

Sadece Antalya Değil, Tüm Batı Akdeniz Bölgesi Dünyaca Tanınacak!

Sadece Antalya Değil, Tüm Batı Akdeniz Bölgesi Dünyaca Tanınacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı BAKA, Yılda 10 Milyon Turist Ağırlayarak Bir Dünya Markası Haline Gelen Antalya'dan Sonra Bölgenin Tamamına Olan İlgiyi Artırmak İçin Harekete Geçti.

10.01.2011 14:25  Güncelleme: 14:27

Antik çağlardan beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Batı Akdeniz Bölgesi, tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi, zengin fauna ve florası ile bir turizm cennetinden ne beklenirse bünyesinde barındırıyor. Bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT'te Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon ve destekleriyle bölgedeki Antalya, Burdur ve Isparta gibi iller ve diğer beldeler, EMITT fuarına toplu halde katılma fırsatı bulacak ve bölgesel tanıtım yapma fırsatı yakalanacak. Bölgenin elverişli olduğu eko turizm, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizmi, kongre turizmi, yat turizmi, spor turizmi, av ve yayla turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri etkinlikler ve ikramlar eşliğinde tanıtılacak.

EMITT Fuarı'nda açılacak Batı Akdeniz Bölgesi standında gül ve gül ürünleriyle ünlü Isparta, Kelebek Vadisi ve Eğirdir Gölü gibi doğa güzelliklerinin yanı sıra yöreye özgü fırın kebabı, el işlemeli deri ürünleri ve kökboyalı kilimleriyle de tanıtılacak. Ayrıca Isparta'dan Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra Eğirdir Belediyesi, Yalvaç Belediyesi ve Kaymakamlığı, Sütçüler Belediyesi ve Gelendost Belediyesi de tanıtım yapacak.

Üç mevsim bahar, bir mevsim yaz yaşanan Antalya ise Manavgat Şaleleri'nden Kleopatra Plajına, Alanya Kalesi'nden Yivli Minare'ye, Aziz Nicolas Kilisesi'nden Atatürk Evi Müzesi'ne, Karain Mağarası'ndan rafting severlerin gözdesi Dim Çayı'na tüm doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Antalya'dan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra Kemer Belediyesi, Anfaş ve Otel İşletmecileri de fuara katılarak tanıtım yapacak.

Burdur da Bakırcılar Çarşısı, İnsuyu Mağarası, Bakıbey Konağı, Taşoda Etnoğrafya Müzesi, Sagalossos Antik Kenti ve ceviz tatlısıyla tanıtılacak. Burdur'dan Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur Belediyesi, Ağlasun Belediyesi, Gölhisar Belediyesi, Yeşilova Belediyesi ve özel sektör temsilcileri kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölgeyi en güzel şekilde anlatmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak şunları söyledi: "Batı Akdeniz Bölgesi'nin zaten güçlü olan mevcut turizm potansiyelini daha da güçlendirmek için bölgede faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde EMITT'te bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak hedefliyoruz. 60'tan fazla ülkenin katıldığı, on binlerce turizm profesyonelinin ziyaret ettiği bu büyük organizasyon bölgemizin tanıtımı için büyük bir fırsat olarak görüyoruz."

EMITT, 10–13 Şubat 2011 tarihleri arasında, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 salonda birden gerçekleşecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sadece Antalya Değil, Tüm Batı Akdeniz Bölgesi Dünyaca Tanınacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement