Sağlık Bakanı Akdağ Van'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Akdağ Van'da Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu Anadolu toprağını eğer biz vatan ettiysek, bu vatan, bu Çaldıran'da oldu" dedi.

28.07.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu Anadolu toprağını eğer biz vatan ettiysek, bu vatan, bu Çaldıran'da oldu" dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Vekili Mehmet Yüzer ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Karayoluyla Çaldıran ilçesine giden Akdağ, Kaymakam İbrahim Dündar'dan ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra ilçe merkezinde vatandaşlarla sohbet etti.

AK Parti ilçe teşkilatı ile Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, AK Parti dışında siyaset yapanların, diğer partilere oy verenlerin 'gerekçesiz kanın' esiri olmaması gerektiğine dikkati çekerek, bunun Türkiye'nin, Çaldıran'ın geleceğine ve çocuklara zarar verdiğini söyledi.

Akdağ, AK Parti'nin yapılan anketlerde yüzde 52 oy çıkardığını, bu nedenle de diğer partileri kendilerine rakip görmediklerini vurgulayarak, bölgede etkinliği olan partilerin ise yalnızca yüzde 5-6 oy aldığını ifade etti.

Bölgede süren çatışma ortamının sona ermesi için yıllardır mücadele verdiklerini ve bunu kendilerine dert edindiklerini anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Bunu neden bu kadar kendimize dert ediyoruz. Çünkü buradaki gencin geleceğini, kendi çocuğum için nasıl istiyorsam öyle istiyorum. Onlar silahlarını bırakacak, bunun başka bir yolu yok. Eğer Kürt halkı için bir mücadele verdiklerini iddia ediyorlarsa silahlarını bırakmak zorundalar, başka türlü olmaz. Şimdi ağızlarını açtıklarında diyorlar ki 'iki taraflı silah bırakılsın.' İyi, bırakılsın da nasıl olacak bu- Devletin polisi, askeri belindeki silahı mı bırakacak- İşte Suriye'deki olayları görüyorsunuz. Allah korusun. Türkiye'nin etrafındaki ülkelere bakın, kuvvetli olmak zorundayız. Dost olmak isteyene dost olmalıyız. Devletin kolluk kuvveti elbette silah taşıyacak, yarın biri kapımıza dayansa biz kimden medet umacağız.

Bana göre sizin bu şehirlerde, ilçelerde konuşma zamanınız geldi de geçiyor. Kimse buralara yatırım için gelmiyor, gelmez de. Yatırım yapacak kişinin kendini güvende hissetmesi lazım. Gidip iş makinesini yakıyor, iş makinesinden ne istiyorsun- Ben söyleyeyim ne istediğini. İstediği haracı alamamıştır."

Akdağ, eli silahlı terör örgütü ile mücadelenin devam edeceğini, fakat bölge halkının da yaşadığı yere sahip çıkması gerektiğini bildirerek, "Bu Anadolu toprağını eğer biz vatan ettiysek, bu vatan, bu Çaldıran'da oldu. Allah bundan sonra da hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Ziyaretinin ardından Çaldıran Devlet Hastanesi'ne geçen Akdağ, bir gazetecinin 'Kürtaj ve kadın sağlığıyla ilgili çalışmalarınız hangi aşamada-' yönündeki sorusuna, "Hem kadınlarımız hem de onların yavruları, çocuklarımız için birçok iyileştirme getiriyoruz" yanıtını verdi.

Hastanede tedavi gören hastalara 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, hasta ve hasta yakınları ile bir süre sohbet eden Akdağ, daha sonra Muradiye ilçesine gitti.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Akdağ Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement