Sağlıkta 'Şiddet' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Sağlıkta 'Şiddet' Protestosu

Sağlıkta \'Şiddet\' Protestosu

Antalya'da hastayı tedavi etmeden reçete yazamayacağını belirten aile hekiminin dövülmesine tepki gösteren Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, bir hafta içerisinde ülke genelinde 17 hekimin saldırıya uğradığını söyledi.

04.02.2013 14:42

Antalya'da hastayı tedavi etmeden reçete yazamayacağını belirten aile hekiminin dövülmesine tepki gösteren Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, bir hafta içerisinde ülke genelinde 17 hekimin saldırıya uğradığını söyledi.

Muratpaşa İlçesi Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki 27 Nolu Ahmet- Fatma Sönmez Aile Hekimliği Merkezi'nde geçen hafta pazartesi günü doktor Türker Kan'ın, hastayı tedavi etmeden reçete yazmayacağını belirtmesi üzerine hasta yakınları tarafından tartaklanmasına tepki gösteren meslektaşları, protesto gösterisi düzenledi. Aile Sağlığı Merkezi'nde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları adına Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk ile Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Çapar, açıklama yaptı.

Antalya Tabip Odası Başkanı Ertürk, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. Doktorların hastayı görmeden reçete yazmasının yasak olduğunu vurgulayan Ertürk, son dönemlerde hekimlere karşı gerçekleşen saldırı olaylarında artış yaşandığına dikkati çekti. Ertürk, "Son bir hafta içerisinde hekimlere 17 saldırı ve taciz olmuş, son uç ayda 3 hekim hayatını kaybetmiştir" dedi. Ertürk, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamaların ve 186 Şikayet Hattı'nın doktorlara karşı saldırı ve şiddeti körüklediğini söyledi.

Antalya Aile Hakimleri Derneği Başkanı Çapar ise doktor olarak kamu hizmeti sunan, mesleğinin gerektirdiği etik ilkelerle hareket eden, toplumun her kesimine eşit mesafede duran bir meslek grubu olduklarını kaydetti. Son dönemde sağlık personeline yönelik artan şiddet olaylarına Sağlık Bakanlığı tarafından çözüm bulunmasını talep eden Çapar, olaylar nedeniyle çalışma motivasyonlarının düştüğünü ve hizmet sunarken can güvenliği endişesi duyduklarını dile getirdi.

Kamu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının görevini yaparken can güvenliği endişesi yaşamak istemediğini aktaran Çapar, şöyle konuştu:

"Biz sağlık çalışanları kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görevimizi yerine getirirken bu hizmeti bizden alan bireyler de sorumluluklarını yerine getirsin. Devletimizin en üst kademesinden başlayarak, bakanlığımızdan ve taşra teşkilatından 'sağlık çalışanlarına şiddet' hastalığına karşı net tavır ve kesin çözüm istiyoruz."

27 Nolu Ahmet- Fatma Sönmez Aile Hekimliği Merkezi'nde saldırıya uğrayan Türker Kan da meslektaşlarına kendisine verdiği destek için teşekkür etti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkta 'Şiddet' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement