Şahin Türkiye'ye Başkanlık Sistemini Getireceğiz - Son Dakika
Güncel

Şahin Türkiye'ye Başkanlık Sistemini Getireceğiz

Şahin Türkiye\'ye Başkanlık Sistemini Getireceğiz

Şahin, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek olan Şabanözü ilçesinde partisinin düzenleiği mitingte yaptığı konuşmada, siyasete Çankırı'da başladığını ifade etti.

31.05.2014 19:12

Şahin, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek olan Şabanözü ilçesinde partisinin düzenleiği mitingte yaptığı konuşmada, siyasete Çankırı'da başladığını ifade etti. Seçimlerin önemine değinen Şahin, "Seçim deyip geçmeyin. '2 ay önce sandığa gitmiştik, şimdi yine gidiyoruz, 2 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var, 10 ay sonrada milletvekilli seçimleri var' demeyin. Önünüze sık sık sandığın gelmesinden rahatsız olmayın. Sandık varsa demokrasi vardır, millet iradesi vardır, sandık varsa bu ülkede rejim tıkır tıkır çalışıyordur. Bu milletin önünden sandığı alıp iktidarları uzaklaştırmak istediler. Darbeleri bu yüzden yaptılar. Darbe teşebbüslerinde bunun için bulundular" dedi.

Dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemediğini vurgulayan Şahin, "Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı onların karşısında dim dik durdu. Amaç neydi biliyor musunuz? Ukrayna'da olduğu gibi, Mısır'da olduğu gibi AK Parti iktidarını devirmekti. Ama başaramadılar. Siz sahip çıktınız. Bütün hevesleri kursaklarında kaldı" ifadelerine yer verdi. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu: "Şimdi sırada Cumhurbaşkanlığı var. Dışardada bir kampanya içerde de bu kampanyanın uzantıları. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın istiyorlar. Peki olursa ne olur?, niye karşı çıkıyorsunuz? Halkımız seçerse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından neden rahatsızsınız? Çünkü Tayyip Erdoğan iyi şeyler yaptı. Bu ülkenin çehresini değiştirdi. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Ak Parti, Türkiye'ye adeta çağ atlattı. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde. Her alanda Türkiye geçmişle kıyasladığımızda, bugün çok daha önde bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir önceden 2 bin 500 - 3 bin dolarlardaydı, şu anda 11 bin dolarlarda. Bizim Ak Parti olarak hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e Türkiye'yi taşımak ve dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak hedefimiz var.

Ak Parti tüzüğünü hatırlatan Şahin, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması durumunda 2015'te yeniden milletvekili olamayacağını ve Başbakan seçilemeyeceğini vurguladı. Şahin, "Yok öyle yağma Tayyip Erdoğan bu millete hizmete devam edecek. Hem de cumhurbaşkanı olarak devam edecek. 2015 seçimlerinde AK Parti'yi parlamentoya daha güçlü şekilde sokarak, anayasayı değiştirip, Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz böylece cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Erdoğan, aynı zamanda partili bir kişi olarak, başkan olarak, milletimize 2023 yılına kadar hizmet edecektir" ifadelerine yer verdi.

Şahin, konuşmasının ardından 1 Haziran seçimlerinde partisinin belediye başkan adayı Ali Çapçı'ya destek istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şahin Türkiye'ye Başkanlık Sistemini Getireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement