Saime Berkkan'ın dördüncü kişisel fotograf sergisi Alaçatı Kirli Çıkı Galeri'de 15 – 30 Temmuz'13 tarihlerinde açılıyor.
Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinde 28 yıllık akademisyenlikten sonra 2006 yılında emekli olarak Alaçatı'ya yerleşti. 1980 yılında oğlunun doğumu ile başlayan fotograf tutkusunu önceleri öğrencileri ve bilimsel toplantılarda meslektaşları ile paylaştı. İlk sergisini yine Hacettepe Üniversitesi'nde 1998 yılında ve ikinci sergisini de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nda 2002 yılında açtı. Bu yıl Alaçatı Ot Festivali sırasında açtığı "Çeşme yarımadasından doğa fotoğrafları" sergisi büyük ilgi topladı.
"Benim için fotograf, yakalayabilidiğim güzellikleri görüntüleyip bir süre daha yaşamalarını sağlamaktır" diyen Saime Berkkan fotoğraf çekerken genellikle doğadan ilham alıyor, çiçekler ve doğa olayları, gün doğumu ve gün batımları gibi."Çevremdeki herşeyi görüntülemeye çalışırım. Fotoğraflamayı kaçırdığım anlar beni gerçekten üzüyor. Örneğin Alaçatıyı 2006 yılından itibaren görüntülemeye çalıştım, özelikle eski yapıları ve yapılanmanın olmadığı bölgeleri. Fakat çok iyi takip edemedim, bu nedenle şu anda arşivimde bulunan bazı Alaçatı görüntüleri benim için çok değerli. Hatırlamak benim için kıymetlidir..."
* Sergi açılış daveti 15 Temmuz, Pazartesi saat 19:00 Alaçatı, Kirli Çıkı Galeri
Son Dakika › Güncel › Saime Berkkan Fotograf Sergisi 'Solmadan Önce' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.