Sakarya - Lösemi Hastası Zeynep'in Bir Yıllık Mücadelesi Film Oldu ( 1 ) - Son Dakika
Güncel

Sakarya - Lösemi Hastası Zeynep'in Bir Yıllık Mücadelesi Film Oldu ( 1 )

Sakarya - Lösemi Hastası Zeynep\'in Bir Yıllık Mücadelesi Film Oldu ( 1 )

*filmde Sakarya'da Görev Yapan Doktorlar, Polisler, Öğretmenler ve Öğrenciler de Rol Aldı.

15.02.2011 20:40

*FİLMDE SAKARYA'DA GÖREV YAPAN DOKTORLAR, POLİSLER, ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER DE ROL ALDI.

Birçok lösemi hastası gibi uygun ilik bulunamadığı için hayatını kaybeden Adapazarlı 12 yaşındaki Zeynep Can Yağcı'nın yaşamak için verdiği mücadele film oldu. Küçük Zeynep'in hastane koridorlarında süren yaşantısından kesitlerin yer aldığı filmde Sakarya'da görev yapan doktorlar, polisler, öğretmenler ve öğrenciler de rol aldı.

Adapazarı'nda 12 yaşında kanserdön ölen Zeynep Can Yağcı'nın yaşamını anlatan filmin tanıtımını Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği'ne (KANSERDER) Başkanı Nihal Akar yaptı. Akar Zeynep'in anne ve babasını 1999 Marmara Depremi'nde kaybettiğini, ablasıyla birlikte yaşamaya başladığını söyledi. 2005 yılında lösemi hastalığına yakalandığını bir süre ilaç tedavisi gören Zeynep'in, 2006 yılında ilik nakli yapılamadığı için hayatını kaybettiğini belirterek "Onun bir yıllık yaşam mücadelesini çilesini yaşadıklarını anlatmaya çalıştık" dedi.

Önümüzdeki günlerde Adapazarı'nda gösterime girecek olan film ile lösemi hastalığına dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Nihal Akar 90 dakikalık filmde gerçek doktor, polis, ögretmen ve ögrencilerin rol aldığını da söyledi. Akar filmle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

'"Marmara Depremi'nde de anne ve babalarını kaybetmiş olmaları içimizi acıttı. Özellikle yaşadıkları maraton ve sonunda üzücü bir sonuçla karşılaşmamız nedeniyle tüm gerçekliğiyle böyle bir hayat hikayesine yer vermeye çalıştık. Amatörce de olsa bir filmle küçük kızın yaşadıklarını paylaşmak istedik' "Filmde gerçek kişiler rol aldı. Gerçek doktor, hemşire, öğretmen ve okul kullanıldı. Aynı zamanda hastaların tedavi için farklı illere taşınmalarını üstlenen otobüs firması çalışanları da yer aldı. Hastalara zaman zaman kan bulmamızı sağlayan çevik kuvvet ekipleri de rol aldı. Filmdeki ismiyle Eda'mıza kan lazımdı. Çevik kuvvet ekipleriyle kan bulma sürecini anlatmaya çalıştık. Gerekli kanı çoğu zaman emniyet teşkilatından buluyoruz. Sakarya Çevik kuvvet ekibimiz o sahnede çok güzel yer aldılar"

Sakarya eski Valisi Hüseyin Atak ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın da filme destek verdiğini ifade eden Akar, 3 bin liraya mal olan filmin masraflarını Erenler ve Serdivan Belediye başkanlarının karşıladığını belirterek "Profesyonelce olmadı ama en dikkat çekici noktası da bu. Herkes filmde yüreğini ortaya koydu. İlik bulunamayışının sıkıntısını da filmde işledik. Aylardır nakil bekleyen ve gözünüzün önünde eriyen hastalarımız var. Çekimler yaklaşık 3 ay sürdü. Hasta kızımızı canlandıran iki gencimiz vardı. Hastalarla çok güzel empati yaptılar. Ev sahibini de bir yakınımız oynadı. Gözyaşlarına kadar gerçekti. Filmde yer alan insanlar zaman zaman hıçkırıklara boğuldu Filmde ev sahibi rolünde de bir arkadaşımız oynadı. İlaç tedavisiyle belirli bir aşama kaydedildi. 1 yıldan fazla süreyle doku arandı, o sırada kaybettik zaten. 2006 yılının sonlarında hayatını kaybetti."

Akar, filmin 21 Şubat Cumartesi günü AKM'de gösterime gireceğini belirtti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya - Lösemi Hastası Zeynep'in Bir Yıllık Mücadelesi Film Oldu ( 1 ) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement