Salıcı: Şiddet ve Nefretle Kınıyorum - Son Dakika
Güncel

Salıcı: Şiddet ve Nefretle Kınıyorum

Salıcı: Şiddet ve Nefretle Kınıyorum

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı bir grup partili ile birlikte, Galatasaray Lisesi önünde engellilerin durumu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

23.09.2013 13:57

Chp İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı bir grup partili ile birlikte, Galatasaray Lisesi önünde engellilerin durumu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Salıcı, "AKP milletvekili sayın Ziyaeddin Akbulut'un bu açıklamalarını şiddetle ve nefretle kınıyorum" diye konuştu.

CHP İstabul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Başkan Yardımcısı Sinan Karahan, bir grup partili ve engelli vatandaşlarla birlikte Galatasaray Lisesi önüne geldi. Engellilere yönelik incitici sözleri doğru bulmadıklarını belirten Salıcı, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. "Sorunları çözme makamında olan bir milletvekilinin, sorun haline girdiği duruma itiraz etmek için bir araya geldik" diyen Salıcı, " Türkiye'de nüfusun yüzde 12,5'ini oluşturan 8,5 milyon engelli vatandaşın önünde pek çok sorun var. Engelliler, ulaşım, eğitim ve istihdam konularında sorunlar yaşanmaya devam ederken, onların adamlıklarıyla uğraşmanın ne kadar anlamsız olduğunu sanırım belirtmeye gerek yok. Ülkemizde engelliler hala iş bulamıyor. Özel şirketler, hatta pek çok kamu şirketi, kanunda öngörülen cezayı ödemeyi kabul edip, engelliyi işe almıyor. AKP milletvekili sayın Ziyaeddin Akbulut'un bu açıklamalarını şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan ise, "Birçok şeyden ücretsiz yararlanmayı değil, üretim sürecine katılmayı istiyoruz. Sayın Ziyaeddin Akbulut'un ahlak düzeyini, zihniyetini yansıtan düzeysiz açıklamalarını kendisine iade ediyor ve özür bekliyoruz. Bizler sadece herkes gibi eşit insanlar olarak yaşamak istiyoruz, bunu da hak ettiğimize inanıyoruz. Kamuda 22 bin kadroya hala engelli atanmıyor, binlerce engelli işsiz. Onurlu duruşumuzla 'adam' olduğumuzu gösteriyoruz. Suskunluğumuz da asaletten kaynaklanıyor" diye konuştu.

"Vekil olamazsın demedik..." ve "Adam olmaya geldik!" yazılı dövizler taşıyan grup açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salıcı: Şiddet ve Nefretle Kınıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement