Şalvarlı Bayanların Futbol Sevdası - Son Dakika
Güncel

Şalvarlı Bayanların Futbol Sevdası

Şalvarlı Bayanların Futbol Sevdası

Çapa yapmak için köylerden gelen bayanlar öğlen arası ve yemek istirahatında kendi aralarında futbol oynayarak vakit geçiriyorlar.

22.06.2012 11:12

Konya merkez Selçuklu Belediyesi'nde bulunan park ve bahçelerde çapa yapmak için köylerden gelen bayanlar öğlen arası ve yemek istirahatında kendi aralarında futbol oynayarak vakit geçiriyorlar.

Konya'nın Karadiğin Kasabasından Selçuklu'ya çalışmaya gelen şalvarlı köylü bayanlar öğlen molasında kendi aralarında futbol oynayarak vakit geçiriyorlar. En büyük bayan oyuncunun 64, en küçüğünün ise 16 yaşında olduğu bayanlar kendi aralarında kıyasıya bir futbol mücadelesi sergiliyorlar. İş arasında vakit geçirmek için futbol oynadıklarını belirten 64 yaşındaki Tahiye Toydemir, "Daha önce de kendi aramızda top oynardık. Vakit geçirmeye çalışıyoruz, gençlere destek veriyoruz. 2 tane gol attım bazen kaleci oluyorum bazen de saha içerisinde oynuyorum dışarıdan başka bir kadın ekip gelirse onlarla da oynarız" diye konuştu.

40 yaşındaki Şehriban Balcı ise çapa yaptıklarını belirterek, "Kendi kendimize dinlenmek amaçlı oynuyoruz katılmak isteyen arkadaşlara da teklif ediyoruz. Başka oyunlar da oynuyoruz ip atlıyoruz kendimize rakip takım arıyoruz" dedi. Çapa yaparak geçimini sağlayan gençlerden Hatice Balcı (19) da okurken top oynadıklarını belirterek, "Kaç yıldır oynayamıyorduk burada arkadaşlarla denk getirdik oynadık. Burada çapa yapıyoruz 10-15 gündür.

Futbol iyi oluyor toplam 90 dakika oynuyoruz en yaşlımız 60 ile 65 yaş arası bazen kaleci yapıyoruz bazen orta sahada oynatıyoruz kendimize rakip arıyoruz. Şu anda kendi kendimize oynuyoruz" şeklinde konuştu. Bayanların en genci olan Saliha Işık (16) ise "Burada çapa yapıyoruz beraber arkadaşlarla top oynuyoruz. Çalışma yorucu geçiyor öğlen molasında eğlendiğimiz için yorucu olmuyor. Genelde gençlerle yaşlı takımımız var genç takımımız daha çok galibiyet alıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şalvarlı Bayanların Futbol Sevdası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement