Samsat'ta 41 Artçı Sarsıntı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Samsat'ta 41 Artçı Sarsıntı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından 41 artçı sarsıntı yaşandı.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından 41 artçı sarsıntı yaşandı.

AA muhabirinin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerinden derlediği bilgiye göre, saat 03.34'te merkez üssü Samsat ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde oluşan sarsıntının üzerinden geçen yaklaşık 7 saatte, şehir merkezi ve köylerde 1 ila 3,6 büyüklüğü arasında 41 artçı sarsıntı kaydedildi.

Adıyaman Valiliğince oluşturulan ekip, depremin etkilediği bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl da deprem meydana gelen ve ağır hasarın oluştuğu ilçede hasar gören binalarda AFAD ve itfaiye ekiplerince enkaz kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Kaynak: AA