Samsun'da Nefes Kesentatbikat - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Nefes Kesentatbikat

Samsun\'da Nefes Kesentatbikat

Özel Harekat Polisleri Senaryo Gereği Önce Enkaz Altında Kalan Yaralıları Ardından da Yüksek Bir Binada Mahsur Kalanları Kurtardı.

04.02.2011 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel harekat polisleri senaryo gereği önce enkaz altında kalan yaralıları ardından da yüksek bir binada mahsur kalanları kurtardı.

SAMSUN İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeline verilen, arama kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve Nükleer (KBRN) korunma kurslarının sonunda düzenlenen tatbikat nefes kesti. Özel harekat polisleri senaryo gereği önce enkaz altında kalan yaralıları ardından da yüksek bir binada mahsur kalanları kurtardı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü?ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü?nde görev yapan 22 özel harekat polisine çeşitli kuruluşlar tarafından 102 saat yangın, arama kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer korunma kursları verildi. Kurs bitiminde polisler, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü?nde tatbikat yaptı. Özel Hareket polisleri senaryo gereği ilk olarak 2 katlı binanın enkazında kalan 2 yaralıyı kurtardı. Enkazdan çıkarılan yaralılar yapılan tıbbi müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ardından da yüksek bir binanın üst katında mahsur kalan vatandaşlar halatlarla aşağıya indirildi. Tatbikat sonunda düzenlenen törenle kursa katılan özel hareket polislerine sertifikaları verildi. Tatbikatı izleyen Vali Yardımcısı Hasan Özhan ile İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik kursa katılan polislere sertifikalarını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Nefes Kesentatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement