Samsun'dan Suriye'ye 3 Tır Un Yardımı - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Suriye'ye 3 Tır Un Yardımı

Samsun\'dan Suriye\'ye 3 Tır Un Yardımı

Canik Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Suriye’ye 3 TIR dolusu un yolladı.

11.02.2014 14:25

Canik Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Suriye'ye 3 TIR dolusu un yolladı.

Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 75 ton un yüklü 3 TIR'ı Suriye'ye uğurlanması amacıyla tören düzenlendi. TIR'ların Suriye'ye gönderilmesinden önce konuşma yapan Canik Belediyesi Sosyologu ve Proje Koordinatörü Ali Kemal Tural Canik, "TIR'larımızda un var. TIR'larımız oradaki insanlarla kucaklaşmamıza, onlara buradaki insanların dualarını ulaştırması noktasında durak görevini görüyor. TIR'larımız bugün buradan yola çıktıktan sonra perşembe günü Suriye sınırını geçip İHH koordinatörlüğünde bu unları oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.

Suriyeli vatandaşlarının her şeye ihtiyacı olduğunu belirten Medical Park Hastanesi'nde görevli ve Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Al Hamidi, "Suriye'deki durum uzun sürdüğü için her türlü şeye ihtiyacı var. Suriye'den komşu ülkelere 1.5 milyonun üzerinde insanımız gitti. Suriyeli vatandaşlarımızın çoğu da Türkiye'ye sığındı. Bizim ihtiyaçlarımız da Canik Belediyesi'nin gönderdiği 3 TIR bizi duygulandırdı. Müslüman ve kardeş ülke olduğumuz için bize herkes yardım ediyor. Türk halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin kan gölüne döndüğünü ifade eden Suriyeli öğrenciler, "Suriye'den Türkiye'ye okumak için geldik. Biz savaştan önce geldik. Suriye şu anda kan gölüne dönmüş olarak görüyoruz. Canik Belediyesi'nin böyle çalışması, Türk halkının bize kardeş duygusuyla yaklaştığını gösteriyor. Türk milletine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Bu tür yardımların hem insani hem de İslami bir görev olduğunun altını çizen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Katkı sağlayan bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu coğrafya, bu havza yani Suriye'si Irak'ı, LübnanMısır'ı bütün bu havzanın çocukları aynı medeniyetin çocuklarıyız. Türk milleti ile Filistinli, Suriyeli, Iraklı milletle hiçbir farkı yoktur. Değerlerimiz, inançlarımız aynıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndan 75 ton unun bulunduğu 3 TIR, dualar eşliğinde Suriye'ye gönderildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Suriye'ye 3 Tır Un Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement