Samsunlu Matematikçi, Türk Hesapmakinası Yapmak İçin Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

Samsunlu Matematikçi, Türk Hesapmakinası Yapmak İçin Destek İstedi

Samsunlu Matematikçi, Türk Hesapmakinası Yapmak İçin Destek İstedi

Samsun'da oturan emekli matematik öğretmeni, 57 yaşındaki Aydın Cerit, matematik alanında 20 yıldan bu yana araştırma yaptığını belirterek bir hesap makinası yapılabilecek hesaplamaları gerçekleştirdiğini söyledi.

11.10.2014 13:33

Samsun'da oturan emekli matematik öğretmeni, 57 yaşındaki Aydın Cerit, matematik alanında 20 yıldan bu yana araştırma yaptığını belirterek bir hesap makinası yapılabilecek hesaplamaları gerçekleştirdiğini söyledi. Hesap makinalarının en fazla 32 basamağa kadar işlem yapabildiğini öne süren Cerit, "Yüzlerce basamağa çıkabileceğimiz hesap sistemi geliştirdim. Kurulacak bir ekiple Türkiye kendi hesap makinası yapabilir. Destek istiyorum" dedi.

Samsun'da oturan, 20 yıldan bu yana matematik alanında araştırmalar yapan emekli öğretmen Aydın Cerit, Türkiye'nin kendi hesap makinasını yapabilmesi için çalışma yaptığını dile getirdi. Hesap makinalarının yapılması için detaylı matematik hesaplamaları ve yazılım çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Aydın Cerit, şöyle devam etti:

"Dünyada mevcut hesap makinalarında en fazla 32 basamakla işlem yapılabiliyor. Benim geliştiğimim hesaplama sistemi ile basamak sayısını yüzlerce artırabiliriz. Ben bunun ön hesaplamaları yapmış durumdayım. Bu hesaplamaların bir yazılıma dökülüp hesap makinasının tasarlanması gerekiyor. Türkiye kendi hesap makinasını yapabilir. Bu konuda destek istiyorum. Gerekli hesaplamaları yapmış durumdayım. Bunu gerçekleştirmek çok zor. Dünyada benim yaptığım bu hesaplamaları yapan başka kimse yok. 20 yıldır bu konu üzerinde çalışmalar yapıyorum."

Türkiye'den destek bulamaması halinde yurt dışına projesini götüreceğini ifade eden Cerit, yetkililerden yardım istedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsunlu Matematikçi, Türk Hesapmakinası Yapmak İçin Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement