San-Sof-Ged Ahmet Pek'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

San-Sof-Ged Ahmet Pek'i Ziyaret Etti

San-Sof-Ged Ahmet Pek\'i Ziyaret Etti

SAN-SOF-GED Vali Ahmet PEK'i makamında ziyaret etti.

11.09.2012 16:17

Sanata ve Sosyal Faaliyetlere Gönül Veren Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleriyle Iğdır Valisini Makamında ziyaret etti.

SAN-SOF-GED başkanı Mehmet GÜL, Iğdır'ın bir çok sorunun yanı sıra, özellikle İl dışından memleketimizde görev yapmaya gelen memurlarımızın en önemli sorunlarından biri sosyo kültürel etkinliklerin yok denecek kadar az olmasıdır. Bir bireyin verimli olabilmesi için öncelikle bulunduğu yerde mutlu olması ve o yeri sevmesi gerekmektedir. Dernek olarak gerek meslektaşlarımızın gerekse diğer memurlarımızın moral ve motivasyonun en üst düzeyde tutmak için çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirmekteyiz dedi.

Dernek Başkan Yard. Erkan ÇİĞDEM, Iğdır'da bir grup öğretmen olarak her yıl Tiyatro, Gezi, Sportif Faaliyetler v.b sosyal faaliyetleri gerçekleştirebilmek için canla başla çalıştıklarını belirtti. ÇİĞDEM, 2010 yılında kurulan derneğimiz bünyesinde şimdiye kadar 35 sosyal etkinlikle STK olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık dedi. 2011-2012 Yılı içerisinde dernek olarak yürüttüğümüz SODES projesinin yanı sıra 2 adet Futbol turnuvası, 1 adet yurt içi (Sarıkamış) gezisi, 3 adet yurt dışı (Batum) gezisi, 18 Mart Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitleri Anma Haftası Programı, Öğretmenler günü özel gecesi, 2 adet profesyonel ekibin Tiyatro Oyunu, 4 adet Çocuk Tiyatro Oyunu ve Sokaktan Sanata Giden Yol SODES Projesi kapsamında sergilenen 16 Adet Tiyatro oyunu ile toplamda 30 etkinlikle 10.000 kişiye ulaşarak dernek olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalıştık dedi. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail ÖZEN, ben aslen Uşaklıyım 6 yıldır Iğdır'da görev yapmaktayım, Iğdır'a hizmet etmekten gurur duyuyorum dedi.

ÖZEN, ilimizin kalkınması ve ülkemize yararlı bireyler yetiştirilmesi adına Iğdır Valiliği, Iğdır Belediyesi, Kamu Kurum Kuruluşları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iş birliği yapak Iğdır'a daha faydalı olmak adına neler yapılabilir diyerekten çözüm önerileri üretmeliyiz.Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay YALDIZ, maalesef görev yaptığımız bölgede kız çocuklarının özellikle Orta Öğretim çağına gelince okula gönderilmemesi bir eğitimci olarak beni derinden yaralıyor. Bizler dernek olarak kız çocuklarımızın okula gönderilmemesini konu alan bir tiyatro oyunu hazırlayarak en ücra köylerimize bile giderek o velilerimize oyunumuzu sergileyeceğiz. Bu çalışmamızla velilerimizi oyundaki karakterlerle empati kurdurup çocuklarının okumamsının kendilerine ve çevreye ne kadar ağır bedeller ödettiğini anlamalarını sağlayacağız.

Dernek yönetimi, Sayın Valimiz Ahmet PEK'e kendilerini makamında kabul ettiği ve görüşme esnasındaki yapılan sohbetteki içtenliğinden dolayı teşekkür ederek, sosyal etkinliklerinde bir araya gelmek temennisi ile makamından ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel San-Sof-Ged Ahmet Pek'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement