Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında Şanlıurfa'da anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında Şanlıurfa'da anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında Şanlıurfa\'da anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılı nedeniyle hayatını kaybedenler için anma ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depreme ilişkin kısa film gösterildi ve depremde hayatını kaybedenlere rahmet dilendi. Şanlıurfa'da inşası devam eden kalıcı konutlar hakkında bilgi verildi.

06.02.2024 05:26  Güncelleme: 05:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılı nedeniyle, Şanlıurfa'da hayatlarını kaybedenleri anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa'da felaketin yıl dönümü dolayısıyla, 04.17'de 112 Acil Çağrı Merkezi binasında, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan toplantıda, AFAD tarafından depreme ilişkin hazırlanan "Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması" isimli kısa filmi gösterildi.

Şıldak, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni etti.

Tam bir yıl önce Şanlıurfa'nın da etkilendiği Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi"nin yaşandığını belirten Şıldak, şunları söyledi:

"Deprem Şanlıurfa'da 20 binanın yıkılmasına neden oldu ve 180 vatandaşımızı kaybettik. Nispeten diğer illere göre acımız bu manada biraz daha hafif kalabilir. Ancak oluşturduğu tahribatın büyüğü küçüğü yok. Bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmesi tabii ki hepimizi derinden üzüyor. Bunun yanı sıra oluşan hasarın daha sonrasında ortaya çıkan boyutu Şanlıurfa'da da aslında depremin gücünün bir hayli yüksek olduğunu bize ifade ediyor. Bunu şuna dayanarak söylüyoruz, hasarlı bina sayımızın rakamı bir hayli yüksek."

Vali Şıldak, Şanlıurfa'daki kalıcı konutların inşasının devam ettiğini aktararak, kentte ihalesi yapılan toplam konut sayısının 5 bin 179 olduğunu ve bunlardan 1314 konutun kura çekiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde tüm kurumların canla başla çalıştığını aktaran Şıldak, "Hepimiz gözlemledik ki ilk günden, ilk andan itibaren enkaz kaldırma, hasar tespit ve diğer devamındaki süreçler çok güzel bir işbirliğiyle gerçekleştirildiğini müşahede ettik. Bütün illerimizde bu tablo ortaya çıktı. ve şu anda yani yıkım enkaz sayısına baktığımızda ortaya konulan konut sayısına baktığımızdaki biliyoruz. 11 ilimizde teslimi yapılan konut sayısı 40 binin üzerindedir. Bir yıl dahi dolmadan vatandaşlarımıza bunlar teslim ediliyor olması bakımından devletimizin kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyon anlaşılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında Şanlıurfa'da anma ve değerlendirme toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement