Şanlıurfa'da Konser Protestosu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Konser Protestosu

Şanlıurfa\'da Konser Protestosu

Şanlıurfa'da, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, kentte bu akşam bir içecek firmasının 'Gençlik Festivali' kapsamında düzenleyeceği konseri protesto etti.

05.09.2014 14:48  Güncelleme: 14:51

Şanlıurfa'da, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, kentte bu akşam bir içecek firmasının 'Gençlik Festivali' kapsamında düzenleyeceği konseri basın açıklamasıyla protesto etti.

Şanlıurfa'da bu gece bir içecek firmasının sponsorluğunda düzenlenen 'Gençlik Festivali' kapsamında Hadise ve Athena konser verecek. Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl platosunda toplanan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi 40 kişilik bir grup ellerinde; 'Gazze'de katliam bizde festival', 'Müslümanlar kan ağlarken eğlenceye hayır' yazılı dövizler eşliğinde konserin düzenlenmesini eleştirdi. Grup adına basın açıklaması okuyan Platform Sözcüsü Faruk Polat, festival ve içeriğindeki konserin İsrail'in düzenlediği bir organizasyon olduğunu öne sürerek, "Kapitalizmin çirkin çarklarından olan bu festivaller, gençlerimizi sınırsız tüketime sevk etmekte festivale katılma şartı olarak kapak topla gibi kampanyalarla gereksiz harcamalara itmektedir. Ortadoğu ve Gazze'de acılar ve yaralar sarılmadan utanmadan, sıkılmadan bölge halkının gözlerine bakarak, değer yargılarıyla alay edercesine festival düzenlenmesini istemiyoruz" dedi.

Grup, açıklamasının ardından bir süre daha İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Konser Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement