Şanlıurfa'da Sıcaklık Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Sıcaklık Olumsuz Etkiliyor

Şanlıurfa\'da Sıcaklık Olumsuz Etkiliyor

Türkiye'nin en sıcak kentleri arasında gösterilen Şanlıurfa'da, 38 dereceye ulaşan sıcaklıklar insanları olumsuz yönde etkiliyor.

21.06.2013 12:44

Türkiye'nin en sıcak kentleri arasında gösterilen Şanlıurfa'da, 38 dereceye ulaşan sıcaklıklar insanları olumsuz yönde etkiliyor. Güneşin etkili olduğu saatlerde insan ve araç trafiğinin azaldığı kentte, insanlar parklarda ve soğuk hava püskürten otobüs duraklarında dinleniyor.

GAP'ın başkenti Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 38 dereceye ulaşması, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte sokakların ıssızlaştığı kentte vatandaşların çoğunluğu klimalı ortamlarda veya park ve bahçelerde vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Şanlıurfa Belediyesi ise kent içi ulaşımında kullanılan otobüslerde klima çalıştırma zorunluluğunu getirirken, otobüs duraklarına ise soğuk hava püskürtmeli sistem kurdu. Otobüse binmek için durağa gelen vatandaşlar, bir süre durakta serinledikten sonra ev ve işyerlerine gidiyor. Sıcaktan bunalan çok sayıda vatandaşın da serinlemek için otobüs duraklarında beklediği görüldü. Küçük çocuklar ise yasak ve tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarına ve tahliye kanallarına girerek serinliyor. Şanlıurfa'da sıcak havadan şikayet eden vatandaşlar, özellikle sıcakların artmasının ramazan ayında oruç tutacakları için zorlanacaklarını ifade etti. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Sıcaklık Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement