Şanlıurfa'da Yolcu Minibüsü Otomobille Çarpıştı: 2 Ölü, 11 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Yolcu Minibüsü Otomobille Çarpıştı: 2 Ölü, 11 Yaralı (2)

Şanlıurfa\'da Yolcu Minibüsü Otomobille Çarpıştı: 2 Ölü, 11 Yaralı (2)

Şanlıurfa'da, iddiaya göre, hatalı sollama yapan otomobil, karşı yönden gelen yolcu minibüsü ile çarpıştı.

08.01.2013 12:48

Şanlıurfa'da, iddiaya göre, hatalı sollama yapan otomobil, karşı yönden gelen yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü 66 yaşındaki Mustafa Eriş ve minibüsteki yolculardan aynı yaştaki Mehmet Kaplaner öldü, 4'ü ağır, 11 kişi de yaralandı. Kazayı duyarak olay yerine gelenler ağıtlar yaktı.

Kaza, saat 09.45'de Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 29'uncu kilometresinde meydana geldi. Suruç'tan Şanlıurfa'ya yolcu taşıyan 59 yaşındaki Besravi Altın yönetimindeki 63 PG 224 plakalı minibüs, Tepe Tesisleri mevkiinde karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Mustafa Eriş yönetimindeki 33 AEL 22 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen ve kontrolden çıkan iki araç yol kenarında durabildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, otomobil sürücüsü Mustafa Eriş ile minibüs yolcularından Mehmet Kaplaner'in yaşamını yitirdiği saptandı.

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun ulaşıma kapanmasına neden olan kazada yaralanan 11 kişi, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra olay yerine gelen ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

YAKINLARI AĞITLAR YAKTI

Araçları çarpıştığı bölgede, 'İçinizdeki trafik canavarını durdurun' tabelasının bulunması dikkat çekti. Kazada ölen Mehmet Kaplaner'in yakınları da olay yerine akın etti. Burada Kaplaner'in cansız bedeniyle karşılaşan yakınları, sinir krizi geçirdi. Güvenlik güçleri acılı aileyi teselli etmeye çalışırken, bazı kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Ağıt yakan ve fenalaşanlara hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Mustafa Eriş ve Mehmet Kaplaner'in cesetleri otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Kaza yapan minibüs ve otomobilin de çekici ile kaldırılmasının ardından Şanlıurfa-Gaziantep karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Yolcu Minibüsü Otomobille Çarpıştı: 2 Ölü, 11 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement