Şanlıurfalı Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı Ek2 - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı Ek2

Şanlıurfalı Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı Ek2

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer, memleketi Şanlıurfa'da 5 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

29.08.2011 17:40

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer, memleketi Şanlıurfa'da 5 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan 5 bin kişi, alkışlarla karşıladıkları şehit erin cenazesinin omuzlarda taşınması sırasında sık sık PKK aleyhine sloganlar attı. Vücutlarına Türk bayrağı sararak şehit erin tabutuna kapanan annesi ve kız kardeşleri, Arapça ağıtlar yakıp, teröre lanet okudu.

Şehit er Mehmet Topraksürer için, Hz. Eyyüp'ün çile çektiğine inanılan mağaranın bulunduğu Eyyüp Peygamber Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarm Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Abdülkadir Emin Önen, şehit erin babası Hüseyin, annesi Anzılha ve 4'ü kız 7 kardeşi, akrabaları ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Öğle namazı için toplanan kalabalık, şehit erin Türk Bayrağına sarılı naaşının camiye getirilişini duyunca avludan dışarı çıktı. Kalabalık, konvoy eşliğinde camiye getirilen şehit erin tabutunu alkışlarla karşıladı. Uzun süre alkış çalan kalabalık, şehit erin cenazesinin camiye götürülüşü sırasında terörü lanetleyen sloganlar attı.

TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Şehit erin tabutunun avluya getirilmesinin ardından yakınları gözyaşına boğuldu. Vücutlarına Türk bayrağı saran anne Anzılha Topraksürer, kardeşleri ve yakınları, Türk bayrağına sarılı şehidin tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehit erin annesi Anzılha Topraksürer, tabutun yanına geçerek gazetecilerden 'Oğlum ile son bir fotoğrafımı çekin' ricasında bulundu. Avluda bulunanları duygulandıran bu ricanın ardından gazeteciler, şehit erin tabutu başındaki annesini görüntüledi. Sık sık 'Kurban olduğum Mehmet' diyen ve Arapça ağıt yakan şehidin acılı annesi ve kardeşlerini yakınları ve askeri görevliler teselli etti. Askerlerin nöbet tuttuğu tabutun önünde duran şehit erin fotoğrafının bulunduğu çerçeve yere düştü. Şehit erin fotoğrafının bulunduğu çerçevenin kırılan camı, çevrede bulunan bir camcıda yenisi ile değiştirilerek tekrar tabutun önüne konuldu.

MÜFTÜ'DEN 'SLOGAN ATMAYIN' UYARISI

Öğle namazının kılınmasının ardından kalabalık, cami avlusundaki şehit erin tabutunun ardında cenaze namazı için saf tuttu. Şehit erin özgeçmişinin okunmasının ardından AK Parti Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, 'Komutan biz de milletvekilleri olarak buradayız, söyleyin halk bilsin" dedi. Milletvekili Eyyüpoğlu, daha sonra şehitin yakınlarını teselli etti. Yoğun katılımın olduğu cenaze namazında şehit erin babası Hüseyin Topraksürer, kendisini teselli eden Vali Vekili Bahri Tiryaki ve Tuğgeneral Veli Tarakçı'nın arasında namazını kıldı. Kalabalığa cenaze namazını kıldıran Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, katılımcılardan şehit er için helallik istedi. Namazın ardından bazı kişilerin terörü lanetleyen PKK aleyhine slogan atması üzerine Müftü Tahiroğlu, "Slogan atıp, şehidimizi incitmeyin" uyarısında bulundu.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Cenaze namazının ardından şehit erin naaşının bulunduğu tabut önce yakınları, ardından askerler tarafından omuzlara alındı. Cami avlusundan çıkarılan şehit erin cenazesi, 1 kilometre uzaklıktaki Harrankapı Mezarlığı'na kadar omuzlarda taşındı. Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişinin de eşlik ettiği yürüyüş sırasında ellerinde büyük Türk bayrakları taşıyan kalabalık sık sık tekbir getirerek; 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Kahrolsun Apo', 'Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Dişe diş, kana kan intikam' sloganları attı. Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüşün ardından şehit erin naaşı Harrankapı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı Ek2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement