Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde 4 ay tedavi gören ve 'Şanslı' adı verilen yavru ayı, solunum yollarındaki sorunlar tedavi edildi. 13 kiloya ulaşan Şanslı, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilip doğal ortamına bırakıldı.
Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde 4 ay önce, 3 günlükken donmak üzere bulunan 'Şanslı' adı verilen yavru ayı Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) Veteriner Fakültesi'nde yapılan tedavinin ardından Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. Şanslı'nın son durumu ile ilgili bilgi veren Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Engin Kennerman, bir araçla kafes içinde nakledilen ayının, yaklaşık 4 aylık bakımı süresince istedikleri seviyeye ulaştığını bildirdi. Şanslı'nın Bursa'ya getirildiğinde yoğun şekilde beslenmesi gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Kennerman, "Onu yoğun bakımda tuttuk ve günde iki saat aralıklara 12 kez besledik. Hastalıklarını tedavi ettik. Geldiğinde 600 gramdı, şimdi 13 kilogram. 'Şanslı' adı verilen ayımızın inşallah şansı bol olur" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör ise Karacabey'deki merkezin, Türkiye'deki tek ayı barınağı olduğunu kaydetti. Yavru ayının, veteriner kontrolünde olacağını dile getiren Güngör, "Burası doğal bir yaşam alanı. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. İtinayla bakımı ve yaşamını sürdüreceğiz. Önce yaşam alanına alınacak, daha sonra uygun alanlara salınacak. Şanslı'nın burada arkadaşları da olacak" dedi.
Güngör, 4 aylık olan Şanslı'nın şu an bir kafeste kalacağını belirterek, bir yaşını doldurunca doğal ortama bırakılacağını açıkladı. Özel barınaktaki iki yavru ayı ile kısa süre kaynaşan Şanslı, daha sonra yapay havuzda yüzdü. - Karacabey
Son Dakika › Güncel › Şanslı, Doğal Ortamına Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?