Sarıca Arılarının Muhteşem Mimariyle Uyguladıkları Kovan İzleyenleri Büyülüyor - Son Dakika
Güncel

Sarıca Arılarının Muhteşem Mimariyle Uyguladıkları Kovan İzleyenleri Büyülüyor

Sarıca Arılarının Muhteşem Mimariyle Uyguladıkları Kovan İzleyenleri Büyülüyor

Kastamonu’nun Kırmacı köyü Azdavay’da yayla evlerinde sarıca arılarının özenle yaptığı apartman ve balona benzeyen kovanlar izleyenleri büyülüyor.

09.09.2014 11:27

Kastamonu'nun Kırmacı köyü Azdavay'da yayla evlerinde sarıca arılarının özenle yaptığı apartman ve balona benzeyen kovanlar izleyenleri büyülüyor.

Sarıca arılarının terk edilmiş köy evlerinde apartman ve balon şeklinde yaptıkları kovanları, endemik bal üreticisi Ziya Gezmen tarafından bulundu.

Bal üreticisi Ziya Gezmen, ormanlarda bulunan Sarıca arılarının köy evlerinin içinde muhteşem kovanlar imal ettiğini anlatarak, "Yoğun kış şartları altına hazırlanan sarıca arıları, yüksek güvenlikli kovanlar inşa ediyor. Apartman şeklinde yaptıkları kovanların içinde adeta labirent gibi odalar yapıyorlar. Balon şeklinde hazırladıkları kovanlar adeta bir marangoz ustasının elinden çıkmış gibi" dedi.

Terk edilmiş kovanları bal satış noktalarında sergilediklerini belirten Gezmen, "Köyümüze gelen turistler izleyerek hayrete düşüyorlar. Sarıca arılarının çalışkanlığı ve yaşama tutunmaları için yaptıkları güvenli kovanları görenler hayrete düşüyor" diye konuştu.

Kastamonu'ya giden AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, sarıca arılarının yaptığı muhteşem kovanlardan alarak Düzce Üniversite Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'ne bir tane hediye etti. Kovan büyük bir ilgi gördü. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıca Arılarının Muhteşem Mimariyle Uyguladıkları Kovan İzleyenleri Büyülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement