Sat Komandoları Eşliğinde Siber Güvenlik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Sat Komandoları Eşliğinde Siber Güvenlik Eğitimi

Sat Komandoları Eşliğinde Siber Güvenlik Eğitimi

İstanbul'da faaliyet gösteren Siber Mücadele (Cyber Struggle) Eğitim Merkezi tarafından emekli SAT komandoları eşliğinde, siber mücadele alanında faaliyet yüretecek tüm sektörlerdeki görevliler için, siber güvenlik eğitim programı düzenlenecek.

05.04.2016 09:48

İstanbul'da faaliyet gösteren Siber Mücadele (Cyber Struggle) Eğitim Merkezi tarafından emekli SAT komandoları eşliğinde, siber mücadele alanında faaliyet yüretecek tüm sektörlerdeki görevliler için, siber güvenlik eğitim programı düzenlenecek.

Merkezi İstanbul'da bulunan Cyber Struggle Eğitim Merkezi'nin yöneticisi, Disiplinler Arası Siber Mücadele Uzmanı Kubilay Onur Güngör, Türkiye'de siber guvenlik alanında en iyi uzmanların egitmen olarak katılacağı bir eğitim programı tasarladı. 24 Nisan günü başlayacak olan eğitim programına emekli SAT komandoları da eşlik edecek.

Programda Adli Tıp uzmanı Sevil Atasoy, Adli Bilişim Uzmanı Şükrü Durmaz, Ali Türkşen, Celil Ünüver, Yasin Sürer, Mesut Timur, Lemi Orhan Ergin, Hüseyin Babal, Emek Rios, Kürşat Oğuzhan Akıncı ve çok sayıda uzman eğitim verecek. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü sponsorluğunda yapılacak kursa, siber mücadele uzmanı olmak isteyen herkes katılabilecek. Başvuru yapacak katılımcıların mülakata alınacağını ve gerekli hallerde kişilik testi yapılacağını belirten uzmanlar, kurs sonunda mezun olmayı başaranların 'Disiplinler arası siber mücadele uzmanı' unvanı kazanacaklarını belirtti. Uzmanlar, eğitim dönemi sonunda verilecek sertifikaların, uluslararası sertifika kuruluşlarına da onaylatılacağını ifade etti.

FÜZELERİN YARATAMAYACAĞI ETKİ YARATILABİLİR

Kursiyerleri 10 haftalık zorlu bir süreçten geçiren program, tüm güvenlik kavramlarını kapsayarak ihtiyaç halinde hayata geçirecek uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Programın kurucusu Kubilay Onur Güngör, geleceğin mücadelesinin siber dünyada olacağını ifade ederek, "Son 50 yılda silahların patlayıcı kapasiteleri 5 kat, ateş oranları 10 kat artmış, yanılgı payları 20 kat azalmıştır. Ancak siber mücadele içerisinde gerçekleşen operasyonların etki düzeyleri bundan çok daha gelişmiştir. Bununla birlikte, kaynağın çatışma sırasında zarar görme ihtimali çok daha düşüktür. Basit müdahalelerle, füzelerin yaratamayacağı uzun süreli etki yaratılabilir. Cyber Struggle Ranger, siber mücadeleyi yalnızca güvenlikçi veya hacker gözünden incelemez. Konvansiyonel olmayan metodlardan, psikolojik harekata, kriminolojiden, uluslararası ilişkilere, savaş doktrinlerine kadar çok geniş alanda düşünme ve uygulama yetisi kazandırmayı hedefler"dedi.

SAT KOMANDOLARI EĞİTİME DESTEK OLUYOR

10 hafta boyunca yüz yüze ve online derslerin yoğun bir şekilde yürütüleceği programda SAT komandolarının da yer alacağını belirten Güngör, "Emekli SAT komandoları, stres ve baskı altında çalışabilme, karar verebilme, zor şartlara adaptasyon ve mukavemet, takım ruhu, ekip olarak çalışabilme gibi özellikler konusunda kursiyerlere eğitim verecek. SAT uygulamaları programın içerisinde önemli bir parçadır. Kursiyerleri zorluyoruz. Farklı bir bakış açısı, empati kabiliyeti kazanmalarını istiyoruz. İdeal mücadele uzmanı profilimiz, her türlü baskı altında çalışabilir, öğrenebilir, farklı bilgilerden yeni bilgi çıkarabilir. 360 derece güvenlik kavramlarını düşünerek, yoğun, eğlenceli, bir o kadar sinir bozucu ve öğretici bir simülasyon ortamı oluşturmaya gayret ettik. ya sıkı çalışacaksınız ya da programa katılmayacaksınız. ya limitlerinizi zorlayarak kendinizi geliştireceksiniz ya da aynı kalacaksınız"dedi.

DİSİPLİNLER ARASI SİBER MÜCADELE

Disiplinler arası siber mücadele eğitim ve sertifikasyon programı geliştirildiğini belirten Güngör, "Bu program bağımsız bir otorite olma yolunda ilerlemekte, özel sektörün rekabetinden kendisini uzak tutmaktadır. Program katı kuralları ile askeri bir format takip etmektedir. Program kapsamında, sistemlere sızma yöntemlerinden, siber olay analizine, zararlı analizden, adli analize, psikolojik harekattan, terör kavramına, kriminolojiden, uluslararası ilişkilere kadar çok konu başlığı uygulamalı olarak incelenmektedir. Bu sıradışı format, kısa zamanda uluslar arası düzeyde ilgi çekmiş ve dikkatleri toplamayı başarmıştır"diye konuştu.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sat Komandoları Eşliğinde Siber Güvenlik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement