Satranç Finalinin İlk Hamlesi Başkan Savaş’tan - Son Dakika
Güncel

Satranç Finalinin İlk Hamlesi Başkan Savaş’tan

Satranç Finalinin İlk Hamlesi Başkan Savaş’tan

2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Final Müsabakasının İlk Hamlesini, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş Yaptı.

21.12.2010 00:51  Güncelleme: 00:53

2010 dünya kadınlar satranç şampiyonası final müsabakasının ilk hamlesini, antakya belediye başkanı doç.dr. Lütfü savaş yaptı.

Dün Antakya Anemon Otel'de başlayan Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası final müsabakalarına Çin Halk Cumhuriyeti'nden iki sporcu finalist olarak adlarını yazdırdı.

Yifan Hou ve Lufei Ruan adlı bayan sporcular 4 tur üzerinden oynanacak olan final müsabakalarının ilk maçına dün başlarken, Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş final müsabakasının sembolik ilk hamlesini yaptı.

Final maçında Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı yer aldı. Başkan Savaş ilk hamle sonrasında her iki yarışmacıya başarılar diledi ve şampiyonayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarihte ilk olimpiyatların Antakya'da yapıldığına dikkatleri çeken Başkan Savaş, "Dünya da ilk olimpiyatların yapıldığı şehirde ve Türkiye'de ilk kez 2010 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın yapılması bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Tabiî ki bunu yaparken çeşitli aşamalardan geçtik. Bu şampiyonada hedef Antakya'yı dünyaya tanıtmaktır. Ve bunda da başarılı olduk. 21 aylık görev süremizde 4 önemli organizasyona imza atarak ev sahipliği yaptık.

Böylelikle futbol branşı dışında da salon sporlarına ve en önemlisi amatör sporcularımıza imkân sunmuş oluyoruz." dedi.

2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na Talibiz

Antakya Belediye Başkanı Savaş şimdiki hedeflerinin 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti. Bu konuda Federasyon yetkililerinden söz aldıklarını dile getiren Savaş " İnşallah bu turnuvayı da Antakya'da düzenleyerek kentimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlamış oluruz." dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu ise yaptığı açıklamada, böylesine önemli bir organizasyona sağladıkları destekten ötürü Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı'ya teşekkür etti. 2010 Dünya kadınlar satranç şampiyonasının Antakya'da yapılması ile şehrimizin internet aracılığı ile dünyaya tanıtımının yapıldığını vurguladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şampiyonaya 30 ülkeden 64 sporcunun katıldığını ve finale iki Çin'li sporcunun kaldığını kaydetti. Bütün maçların internet ortamında tüm dünyaya canlı yayınlandığını ve bugüne kadar 1 milyon 250 bin ziyaretçinin siteye giriş yaptığını belirtti.

Şampiyonanın Antakya'nın dünya genelinde internet üzerinden tıklanarak tanıtılmasına çok önemli bir katkı sağladığına dikkatleri çeken Başkan Yazıcı, "Bu organizasyon süresince 172 ayrı ülkeden 25 bin kişi maçları canlı olarak izliyor. Bu arada Final müsabakaları öncesinde toplam 1 milyon 250 bin kişi siteye girerek Antakya'yı merak edip inceleme imkânı bulmuştur.

Biz sitede Antakya'nın her türlü güzelliklerini sunduk. 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın Antakya'da yapılması için bizde federasyon olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Ben turnuvaya olan büyük katkı ve desteklerinden ötürü başta Antakya Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Lütfü Savaş'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ali Rıza Tütüncüoğlu'na ve Hatay Valisi Sayın M.Celalettin Lekesiz'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni 24 Aralık 2010'da saat 19.30'da Anemon Otel'de düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satranç Finalinin İlk Hamlesi Başkan Savaş’tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement