Sayıştayın 152. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Sayıştayın 152. Kuruluş Yıldönümü

Sayıştayın 152. Kuruluş Yıldönümü

Recai Akyel başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

29.05.2014 09:42

Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve beraberindeki heyet, Sayıştayın 152. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Akyel başkanlığındaki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Akyel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti Sayıştayı olarak bugün kuruluşumuzun 152. yılını kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyetin ilanından hemen sonra, 24 Kasım 1923 günü, 374 Sayılı Kanunun kabulü ile Sayıştayın yeniden yapılandırılmış olması, sizin büyük bir devlet adamı olduğunuzu ve Sayıştayın da önemli bir devlet kurumu olduğunu bizlere göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Sayıştayı, başta anayasa olmak üzere, yasaların vermiş olduğu yetki ve sorumluluğu hakkıyla yerine getirmenin samimi gayreti içerisindedir. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sayıştayın 152. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement