Sbs Şampiyonu Sinem'in Hayalleri Harika - Son Dakika
Güncel

Sbs Şampiyonu Sinem'in Hayalleri Harika

Sbs Şampiyonu Sinem\'in Hayalleri Harika

Dr. 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2011'in Türkiye Şampiyonu İzmirli, Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu mezunu Sinem Sınmaz oldu.

07.07.2011 17:31

Dr. House gibi doktor olacak, sermaye yapıp Disneyland kuracak

8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2011'in Türkiye Şampiyonu İzmirli, Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu mezunu Sinem Sınmaz oldu. Başarısının sırrının 'Çok değil düzenli çalışma' olduğunu belirten devlet okulundan çıkan şampiyon, TV dizisi Dr. House'dan etkilenip kalp cerrahı olmak istediğini belirtip, 'Hekim olup sermaye yapacağım sonra da İzmir'de bir eğlence parkı, Disneyland kurup işleteceğim. Çünkü eğlenmeyi çok seviyorum' dedi.

Sinem Sınmaz, İzmir'de emekli Ziraat Mühendisi anne Ruhan Sınmaz ile İZSU'da Harita Mühendisi olan Levent Sınmaz'ın ikiz kızlarından dünyaya ilk geleni. İkizi Didem ile birlikte İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Semti'ndeki Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Sinem, SBS'de 1lk 10 içinde bir derece beklediğini ama birinciliğin sürpriz olduğunu söyledi. SBS sonucunu gece yarısından sonra internetten öğrendiğini belirten süper öğrenci, 'Bir arkadaşım arayıp sonuçların internete yüklendiğini söyledi. Önce Didem'in sonucuna baktık, 485 puan almış. Sonra benimkine baktım, 500 tam puan idi. Ortaöğretim Yerleştirme Puanım (OYP) 499. 242 idi. Sevindik, bilgisayarı kapattık. Sonra kaçıncı olmuşum diye yeniden internete girdik, sıralamada birinci yazıyordu. Elbetteki çok sevindik. Babam uyuyordu ona haber verdik. Gece de çok güzel uyudum. Sabah telefonlarımız çalmaya başladığında anneme uyumak istediğimi söylüyordum. Basından bu kadar büyük bir ilgi beklemiyordum' diye konuştu.

Çok değil düzenli çalışmayı ve kendine zaman ayırmayı sevdiğini belirten Sinem, ikizi Didem ile aralarında hiç kıskançlık olmadığını söyledi. İkizinin de çok başarılı ve sosyal, sportif başarılarının çok olduğunu belirten Sinem, 'Bazen beni geçtiğinde arkadaşlarım, 'ikizin seni geçiyor' diye gaz verirlerdi. Ama aramızda kıskançlık yok, olmadı' dedi. Geçen yıl da SBS de 500 tam puan aldığını, pekçok özel okuldan burs teklifi almasına karşın devlet okulunda kaldığını belirten Sinem, 'Ne özel okul, ne dersane. Eğer öğrenci başarmak isterse bunlar olmadan da başarılı olabilir. Ben şu anda bir özel okul düşünmüyorum. Ama kesin olan İzmir'de okuyacağım. Gelecek için kariyer planımda bir eğlence parkı kurup işletmek vardı. Ama buna hemen gerçekleştiremeyeceğimi anladım. Onun için TV'de izlediğim Dr. House gibi hekim, hatta kalp cerrahı olmak istiyorum. Çalışarak sermaya yaptıktan sonra da İzmir'e bir disneyland gibi eğlence parkı kurmak, işletmek istiyorum' şeklinde konuştu.

Futbol, basketbol oynayan, gitar çalan, katıldığı çok çeşitli yarışmalardan Türkiye dereceleri bulunan Sinem, gün boyu gelen kutlama telefonlarına ve röportaj taleplerine yanıt vermek zorunda kalırken, sevincini ailesiyle, arkadaşlarıyla paylaştı. İkizi ve sınıf arkadaşı Didem ile birlikte yaz tatili için İzmir Yenifoça'da bulunan başarılı genç kız, Okul Müdürü Hasan Dikbaş'ın kendisini ziyarete gelip kutlamasıyla da duygulandı. Dikbaş, 'Sinem 6'ıncı sınıfta SBS'de 497, geçen yıl 500 tam puan almıştı. Kendisi, böyle büyük bir başarı beklediğimiz öğrencimizdi. Sürpriz olmadı. Özel bir öğrenci. Akademik başarısı kadar sosyal yönü de güçlü bir öğrencimiz' dedi.

Öte yandan Vali Cahit Kıraç, süper öğrenci ile ailesini makamında kabul ederek kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ve bazı yöneticilerin de hazır bulunduğu törende Vali Kıraç, şampiyonu altınla ödüllendirdi. İzmir'in eğitimdeki başarısını sürdürdüğünü belirten Kıraç, 'SBS'de ilk 50'de 4, 500'de 22, ilk binde 46 öğrenci var. Bu önemli başarı, hepsini kutluyorum. Öğrencimizi de İzmir'e böyle büyük bir başarı kazandırdığı için kutluyorum, bundan sonraki eğitim hayatında da başarılar diliyorum. Öğrencimiz SBS'de tam puan almış, olsa başka puanların da hepsi toplayacaktı' diye konuştu.

İl Müdürü Üye de İzmir'in eğitimde yeniden eski başarılı günlerine döndüğünü söyledi. Sınavlarda öğrenci başarısını artıracak ciddi önlemler aldıklarını belirten Üye, 'İmkanı olmayan öğrencilerimizi ücretsiz eğitimlerle sınavlara hazırladık. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz başarı için çok özveriyle çalıştılar, öğrencilerini hazırladılar. Hem SBS Türkiye Birincisi olan kızımızı hem de tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum' dedi.

Sinem, kutlama maratonuna sınava hazırlandığı Fen Bilimleri Dersanesi'nde nokta koydu. Fen Bilimleri Dersaneleri Kurucusu Ahmet Arıkan, Sinem'i bir buket çiçekle kutladı, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sbs Şampiyonu Sinem'in Hayalleri Harika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement