Şeb İ Arus Törenleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Şeb İ Arus Törenleri Başladı

Şeb İ Arus Törenleri Başladı

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'nın da katıldığı "Kandil uyandırma merasimi" ve "Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü" ile başladı

07.12.2013 16:03

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı "Kandil uyandırma merasimi" ve "Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü" ile başladı.

İlk olarak Alaaddin tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn kandili, Bakan Yazıcı, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Protokol üyeleri daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği eşliğinde Konya Valiliği önüne kadar yürüdü. Mehteran Birliği tarafından burada kısa bir konser verildi.

Mevlana Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından Müze gezilerek, Gülbang duası edildi. Daha sonra çocuk semazenler, Müze içinde sema gösterisi yaptı. Sevgi ve hoşgörü yürüyüşüne, Mevlana'nın sözlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Etkinlikler, akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde açılacak sergiler, konser ve sema programlarıyla devam edecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şeb İ Arus Törenleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement