SEDAŞ, Elektrik Sayaçlarını Uzaktan Okuyacak - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ, Elektrik Sayaçlarını Uzaktan Okuyacak

SEDAŞ, Elektrik Sayaçlarını Uzaktan Okuyacak

SEDAŞ, büyük tüketiciler ve aydınlatma direklerinin sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan sistemi kullanmaya başladı.

22.12.2013 16:30  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de faaliyet gösteren Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), büyük tüketiciler ve aydınlatma direklerinin sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni (OSOS) kullanmaya başladı.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaptığı yazılı açıklamada, OSOS Projesi'nin uygulama altyapısının geliştirilmesi ve ticari sisteme entegrasyonunu içeren çalışmayla şirketin Türkiye'deki yeni düzenlemeler çerçevesinde kalite koşullarına uyum sağlayabileceğini bildirdi.

Yeni sayaç veri yönetim sisteminin tüketilen enerjinin ölçümünün otomasyona bağlanmasını ve standardizasyonunu sağlayacağını kaydeden Güven, OSOS'u "INDRA" adlı çok uluslu şirketle tamamladıklarını belirtti.

Sayaç veri yönetimi sisteminin aydınlatma amaçlı ve serbest tüketicilerin tesislerindeki 21 binden fazla elektrik sayacından verilerin alınması, depolanması ve bakımına destek olacağına dikkati çekerek, proje ortağı INDRA'nın veri analizlerini geliştirmek için görsel araçlar, raporlar ve SEDAŞ tüketicileri için uzaktan erişim sağlayan "web portalının" kurulumunu da gerçekleştirdiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel SEDAŞ, Elektrik Sayaçlarını Uzaktan Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement