Şehir Er Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehir Er Toprağa Verildi

Şehir Er Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan piyade er Serkan Duman'ın cenazesi memleketi Niğde'nin Çamardı İlçesi'ne bağlı Yelatan Köyü'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

13.09.2011 14:08

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin polis ve jandarmaya yönelik saldırısında şehit olan piyade er Serkan Duman'ın cenazesi memleketi Niğde'nin Çamardı İlçesi'ne bağlı Yelatan Köyü'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Nüfusu 950 olan köydeki cenaze törenine yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Yelatan Köyü'ndeki törene Niğde Valisi Alim Barut, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya ve Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun acılı aileye başsağlığı dilemesi sırasında, şehidin bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Zeynep Duman, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü, fotoğrafını öptü. Şehidin dayısının ikizleri olduğunu belirten anne Zeynep Duman, "Allah'ım bize ikizleri verdi, Serkan'ıma benziyor. Yaşı benzemesin, onunla gönlümü avutacağım, hiç ağlamayacağım" dedi.

'ANNE- BABALAR NE ZORLUKLARLA BÜYÜTÜYOR'

Baba Ali Duman da "Vatana gönderdim vatan soğalson. Şerefsizler kahrolsun, kahrolsun teröristler. Ne zorluklarla anneler babalar büyütüyor besliyor, kuru yavan. Gönderiyor oraya, bir kör kurşunla şehit olup geliyor. Çapulcu teröristlerin kurşunlarıyla. Allah kahretsin onları.

Devletin eli büyük, kolu büyük, inşallah onların hakkından gelecek. Oğlum ne yapalım kader böyleymiş" diyerek ağladı. Köyün gençleri ise 'Teröre idam', 'Meclis uyuma teröre idam' yazılı dövizler açtı.

Törenin ardından şehit Seran Duman'ın cenazesi kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. - Niğde/ Çamardi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehir Er Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement