Şehit Aileleri: "Bu Saatten Sonra Kimsenin Ocağına Ateş Düşmesin" - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri: "Bu Saatten Sonra Kimsenin Ocağına Ateş Düşmesin"

Şehit Aileleri: "Bu Saatten Sonra Kimsenin Ocağına Ateş Düşmesin"

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD), son dönemde yaşanan çatışmalı ortamın son bulması için, “Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin” çağrısında bulundu.

12.09.2015 14:20

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD), son dönemde yaşanan çatışmalı ortamın son bulması için, "Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin" çağrısında bulundu.

DİŞAD Başkanı Rıdvan Işık, dernek olarak, yeniden başlamış olan çatışma ile ölümlerin son bulması için üzerimize düşen sorumluluk gereği açıklama yaptıklarını söyledi. Işık, "Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşamış, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de vatan için aynı siperi mezar olarak paylaşmış, et tırnak gibi bütünleşmiş Türk Kürt halkının, ne yakı ki birbirine karşı kışkırtılmakta ve birbirine düşman edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizde yıllarca denenen ve halkları karşı karşıya getiren hiçbir amaca hizmet etmeyen, sadece iç dış mihraklara hizmet etmenin dışında bir amaç ve hedefi olmayan kanlı süreçleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Türk'ü Müslüman, Kürt'ü Müslüman aynı kıbleye yönelen bu milletin evlatlarının karşı karşıya getirilip milyonlarca insanın ölümüne sebebiyet verse bile iç içe yaşamış 80 milyonluk büyük bir ülke halkını ayrıştırıp parçalanması hiçbir güç tarafından başarılamayacaktır. Bu sınav Türk ve Kürt halkının kardeşlik sınavıdır" dedi.

"KAN DÖKMEK SORUNU ÇÖZMEZ"

Kan dökmenin sorunu çözmediğini belirten Işık, "Kan dökmek hiçbir sorunu çözmediği gibi hiçbir zaman halklara huzur, saadet ve mutluluk getirmemiştir. Aksine, özellikle bölge halkının sorunlarını her yönüyle daha da derinleştirmiştir. Tam da çözüme bu denli yaklaştığımız zamanlarda ülke genelinde ebediyete yolculadığımız şehitlerimizin acısı ülkemizi yasa boğduğu gibi bölge halkını da derinden sarsmıştır. Akan kan kardeşkanıdır. Bizler dağa çıkan insanların çıkışlarını ve çıkış sebeplerini ortadan kaldıramadığımız için de ayrıca üzüntü duymalıyız. Unutulmamalıdır ki, acının ırkı yoktur, biliyoruz ki hiçbir anne savaş ve ölüm istememektedir" diye konuştu.

"BATI İLLERİNDE YAŞANAN SALDIRILAR BİZİ AYIRMAK İÇİNDİR"

DİŞAD olarak silahlı terör örgütlerinin silahlarını susturmasını ve yeniden barış ile huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istediklerini kaydeden Işık, "Halkımızın da daha sağduyulu davranmasını ve tahriklere kapılmamasını, ayrıca batı illerimizde yaşayan tüm kardeşlerimize sesleniyoruz. Sizlerle beraber yaşayan Kürt kardeşlerimize yapılan anlamsız ve provokatif saldırılara karşı birlik olun. O saldırılar bizi ayırmak, iç ve dış terör mihraklarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramamaktadır. Ülkemizde asıl yapılmak istenen İslam kardeşliğinin ortadan kaldırılması İsrail ile İsrail zihniyetindeki gibi İslam ümmetine ve milletlere eziyet verecek bir yönetim inşa edilmek istenmektedir. Bölgede yaşayan Kürt halkı bunu kabul etmeyecek ve bu oyunlara asla alet olmayacaktır" şeklinde konuştu.

"BİZİM CANIMIZ YANIYOR BAŞKASININ Kİ YANMASIN"

Tüm ülke vatandaşlarını şehit aileleri kadar sağduyulu olmaya davet etiklerini aktaran Işık, "Şehit aileleri ellerini taşın altına koyanlar değil, canını toprağın altına koyarak vatanına bedel etmiş insanlarız. Bizim içimiz yanıyor, başkasının yanmasın. Bu saatten sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin akan kardeşkanı dursun yeni şehitler olmasın başka ana babalar başka çocuklar ağlamasın yetim kalmasın diyoruz. Bu çatışmaların bitmesini ve artık kimsenin ölmemesini istiyor, her türlü terör eylemini kınıyoruz. Bu topraklarda huzur ve kardeşliğin pekişmesini istiyoruz. Bizim haykırışımız ölümlere son, kardeşliğe devam çağrısıdır" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri: 'Bu Saatten Sonra Kimsenin Ocağına Ateş Düşmesin' - Son Dakika


Advertisement