Şehit Annesi ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesi ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Şehit Annesi ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Zonguldak'ta, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

18.03.2013 15:04  Güncelleme: 15:28

Zonguldak'ta, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, Şehit Noyan Aydın'ın annesi 49 yaşındaki Ayşe Aydın ile 26 yaşındaki Gazi Cengiz Yanık'a, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Şehitler Anıt'ı önünde düzenlenen ilk törene, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, diğer protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Vali Ayyıldız, diğer protokol ile Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ardından da Asri Mezarlık'taki şehitlik ziyaret edilerek şehit askerlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende ise Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ile 2008'de Hakkari'de vatani görevini yaparken teröristlerle girilen çatışmada sağ kolundan yaralanarak gazi olan Cengiz Yanık'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Törende, Cengiz Yanık'ın 2.5 yaşındaki kızı Hira Yanık da babasına çiçek verdi.

Şiirlerin okunduğu törende Kozlu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale'de Havadis Var' adlı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. Duygulanan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve şehit annesi Ayşe Aydın ile bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesi ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı - Son Dakika


Advertisement